Koncert barokní hudby z Hudebního festivalu Znojmo - exkluzívně na D-dur

17. červenec 2019

Český rozhlas D-dur je mediálním partnerem Hudebního festivalu Znojmo. Koncert laureátů Letní barokní školy hudby, který se konal na loňském Hudebním festivalu Znojmo nabízíme v repríze na D-dur ve středu 17.7. od 20:00.

Letní škola barokní hudby je jednou ze dvou nejvýznamnějších, pedagogicky zaměřených událostí, které se u nás konají v oboru historicky poučené interpretace. Ta, která se odehráá každoročně v Holešově, má i svou soutěž. Součástí ceny pro vítěze je vystoupení na Znojemském hudebním festivalu za doprovodu orchestru Czech Ensemble Baroque, pod vedením Romana Válka. Tento orchestr každý rok připravuje v rámci festivalu scénické hudební představení. Hudební festival Znojmo je tak jediným u nás, který každoročně návštěvníkům nabízí vlastní velkou operní či oratorní inscenaci, s kulisami, sbory, sólisty, režií, často i s choreografickou složkou. Kromě toho festival zve i nejvýznamnější soubory z celé Evropy: letos, 29.července, to bude legendární ánsámbl Il giardino armonico.

Kontratenorista Vojtěch Pelka

Součástí festivalu je i vinná kultura. Znojemští vinaři se prezentují při každém koncertu, vinný znalec Michal Šetka tu pořádá ochutnávky a sommeliérské kurzy.

Alžběta Chlubnová

Do atmosféry Hudebního festivalu znojmo nahlédneme ve středu 25.7. od 20:00. Koncert bude moderovat sám ředitel festivalu Jiří Ludvík. Jako sólisté vystoupí sopranistka Pavla Radostová, kontratenorista Vojtěch Pelka a hráčka na zobcovou flétnu Alžběta Chlubnová. Budou znít skladby Porporovy, Händelovy, Vinciho, Vivaldiho a Telemanna.

Dirigent Roman Válek a ředitel Jiří Ludvík

Reprízujeme na D-dur 17.7. od 20:00

autor: LH
Spustit audio