Koncert AC/DC v Praze sledovalo 60 tisíc lidí, zážitek kazilo jen placení u stánků

23. květen 2016

Zhruba 60 tisíc lidí se přišlo podívat do pražských Letňan na koncert australské skupiny AC/DC se zpěvákem Axlem Rosem. Ten nahradil Briana Johnsona, který má vážné problémy se sluchem. Fandové australské kapely se ale museli vypořádat ještě s jednou změnou. Když měli chuť třeba na pivo nebo klobásu, museli si nejdřív vyřídit speciální předplacenou kartu.

AC/DC nenechali své fanoušky čekat, dokonce začali s drobným předstihem oproti oficiálnímu programu.

Kdo chtěl koncert poslouchat třeba s pivem v ruce, musel si nejdřív koupit přednabitou jednorázovou kartu – na stáncích s občerstvením totiž nepřijímali ani hotovost, ani klasické platební karty.

Fronty na pivo se tím sice zkrátily, zato se ale zástupy lidí vytvořily před výdejnami karet. Třeba Michaela s Robinem se tak rozhodli, že raději vydrží bez pití – a to přesto, že v Letňanech bylo i v podvečer poměrně horko.

„Dalo se to vydržet úplně v pohodě. Kdybychom šli pro kartu, tak asi nemáme tak dobré místo, jako jsme měli. Na to, že jsme přišli okolo páté hodiny, tak jsme se dostali poměrně blízko k pódiu. Pokud bychom šli pro kartu a měli pití, tak bychom stáli asi ještě o půlku dál,“ říká Michaela.

Fronty před výdejnami karet na koncertu AC/DC

Koncert si Michaela s Robinem užili, přestože AC/DC nepřijeli s Brianem Johnsonem, ale zpěvákem Guns N' Roses Axlem Rosem – možná dokonce o to víc.

„Podle mě ho nahradil, možná ho i překonal. Brian už to tak nedává, netrefuje noty tak, jak má. Axl to docela trefoval,“ hodnotí Robin. „Pojal songy, které původně nazpíval Bon Scott, trochu jinak než ty, které nazpíval Brian Johnson. To se mi líbilo, že s tím trochu pracoval,“ dodává Michaela.

A výkonu Axla Rose pomohlo zřejmě i to, že si vyléčil poraněnou nohu natolik, že na rozdíl od předchozích koncertů nemusel sedět na pojízdném trůnu.

Koncert australské kapely AC/DC v Praze. Vlevo je kytarista Angus Young, vpravo zpěvák Axl Rose

V Praze hráli AC/DC už počtvrté. Poprvé to bylo v roce 1996 ve vyprodané hale v Holešovicích. Ze sestavy, která hrála v roce 2009 v O2 areně, se letos v Letňanech objevil jen kytarista Angus Young a baskytarista Cliff Williams.

Fanoušci australské kapely AC/DC, která vystoupila v Praze
autor: vok
Spustit audio