Kolik stojí lístky do olympijských hledišť? Za finále hokeje můžou fanoušci dát i sedm tisíc korun

19. únor 2018

Prodej vstupenek na olympijské soutěže nakonec nedopadne tak špatně, jak se pořadatelé obávali. Do konce her zbývá šest dnů a prodáno je kolem jednoho miliónu a osmdesáti tisíc lístků. Přitom nezájem diváků byl největším postrachem korejských pořadatelů.

„Pokud byste chtěli vyrazit třeba na krasobruslení a sledovat soutěže tanečních párů, ceny vstupenek začínaly v přepočtu na částce 2 800 korun,“ říká asijský zpravodaj Českého rozhlasu David Jakš.

Menší problémy jsou s černým trhem a překupníky. Podle korejských zákonů za takové chování hrozí pokuta až sto tisíc korun, ale přesto policie několik překupníků - včetně cizinců - zatkla. Překvapením jsou právě cizinci, kteří většinou více lístků nakoupili ve své zemi a přijeli je prodat pod rukou.


Lístky na čtvrtfinálový zápas českých hokejistů se prodávají minimálně za 1 500 korun, nejdražší přijdou zhruba na 7 000 korun.

Hlediště úplně zaplněná nejsou, nejvíce překupníků se snaží nabízet lístky na rychlobruslení, finále hokeje nebo slavnostní zakončení her.

autor: daj
Spustit audio