Kojenec, po kterém pátrala policie, je po smrti. Pitva vyloučila cizí zavinění

29. květen 2020

Středočeští policisté ukončili v sobotu odpoledne pátrání po čtyřměsíčním kojenci. Jeho zmizení i s kočárkem v Hoříně na Mělnicku ohlásila v pátek večer matka. Dítě našli mrtvé. Pitva vyloučila cizí zavinění. Policie propustila všechny vyslýchané. 

Dítě nezemřelo násilnou smrtí. Co bylo příčinou jeho úmrtí, ale mluvčí středočeských policistů Lucie Nováková nesdělila. "Vzhledem k citlivosti záležitosti a s ohledem na pozůstalé už nebudeme k věci poskytovat žádné bližší informace," řekla.

Mluvčí neuvedla, kolik lidí policisté kvůli nálezu mrtvého miminka vyslýchali. V sobotu přitom její kolegyně mluvila o dvou osobách. 

„Na základě získaných informací jsme nalezli tělo kojence, nařídili jsme soudní pitvu ke zjištění příčin úmrtí. V souvislosti s tím prověřujeme výpovědi dvou osob, se kterými nyní provádíme další úkony,“ řekla policejní mluvčí Eva Hašlová. Kde tělo policisté našli, mluvčí odmítla sdělit.

Na místo v sobotu dorazil poříční oddíl policie, který prohledával okolí řeky. Po dítěti pátraly tři desítky policistů. Kromě dronu a říční jednotky mezi nimi bylo i několik psovodů.

S pátráním pomáhali i hasiči, kromě profesionálních hasičů z Mělníka chlapečka hledali také dobrovolní hasiči z okolí. Podle mluvčího hasičů Jaroslava Gabriela bylo pátrání v pátek ve 22.00 přerušeno, hasiče o pomoc policie požádala opět v sobotu v 08.00.

Hledání kojence v Hoříně na Mělnicku

„V pátek taktika byla o tom, že se prohledávala místa v dochozí vzdálenosti od místa, kde byl kočárek naposledy viděn,“ řekl Gabriel. Hasiči na místě měli i člun.

autor: Andrea Kubová | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio