Klára Samková: Evropská unie se stala zbožím. Proč nikdo neprchá do chudých zemí?

Proč kývla na nabídku stát se lídryní kandidátky Úsvitu přímé demokracie do eurovoleb? A co si od své politické kariéry slibuje? Také na tyto otázky odpovídala advokátka Klára Samková.

Kandidatura do evropských voleb za Úsvit přímé demokracie jí byla nabídnuta a ona tuto nabídku přijala. Proč? „Možná z důvodu souhlasu s panem Okamurou v řadě věcí,“ uvažuje s tím, že by ráda bojovala s takzvanou euroblbostí.

„Chci zamezit tomu, aby se na Evropskou unii někdo vymlouval,“ vysvětluje a dodává, že by po odchodu do Bruselu nerada zapadla do temných vod, jak se to podle ní stalo s jinými europoslanci.

Čtěte také

A téma její předvolební kampaně? Zaměřila se na problematiku imigrace do Evropské unie. „Je to uměle vyvolávaný problém. Evropská unie je prezentována jako ráj, kam se lidé dostávají za určitý poplatek,“ zmiňuje a připomíná, že imigranti se stávají předmětem obchodu překupníků. „Proč nikdo neprchá do chudých zemí? Třeba do Mauretánie?“ ptá se.

Co by tedy dělala s přílivy imigrantů, kteří míří k hranicím Evropské unie? Jak se staví ke konfliktům v Sýrii nebo na Ukrajině? Proč tvrdí, že ukrajinští dělníci berou práci Čechům? A z jakého důvodu Tomio Okamura prokazuje, že Klára Samková není Romka? I na to se ptal moderátor Martin Veselovský.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: mav , šše
Spustit audio