Klára Nademlýnská: Zapomeňte na módní trendy. Šaty by měly ženě lichotit

3. listopad 2013

„Musela jsem zapadnout do tanečního světa,“ tvrdí známá módní návrhářka Klára Nademlýnská, která navrhuje kostýmy do taneční soutěže StarDance. Jaké šaty si pořídit na ples? A proč podle ní frak dělá chlapa chlapem? I o tom s ní mluvila moderátorka Patricie Strouhalová.

Už několikátou sezónu se dámy nemusí bát barev. „Černé plesové šaty nejsou podmínkou,“ popisuje Klára Nademlýnská. Na ples se hodí i různé odstíny zelené, červená nebo třeba modrá. A hlavní pravidlo při výběru? Zapomeňte na módní trendy. Šaty by měly ženě lichotit.

Naopak s ozdobami by Klára Nademlýnská šetřila. „Taneční svět je show, ve které člověk může přehánět, ale na plesech bych byla střízlivější,“ zamýšlí se s tím, že méně někdy znamená více. Tímto pravidlem se řídí i Francouzky, jejichž styl česká módní návrhářka měla možnost poznat. Svou kariéru totiž odstartovala v Paříži.

Čtěte také

„Po dostudování střední školy jsem se vrhla do života. Chtěla jsem hned pracovat,“ popisuje. A tak se vydala do Paříže, kde začala od píky, tedy od stříhání a šití. „Když něco chcete, nebojte se to zkusit,“ radí posluchačům. „I kdyby to nedopadlo, nic se nestane.“

Proč si myslí, že Češky se v oblékání drží příliš zpátky? Z jakého důvodu se v Česku tak často nosí džíny? Dá se móda naučit? A je odrazem stavu společnosti? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio