Kladno se udrželo v extralize, Rytíři porazili Zlín čtyřikrát za sebou. Majitel klubu Jágr neví, zda bude hrát dál

22. duben 2023

Hokejisté Kladna zůstávají v extralize. O setrvání klubu hrajícího majitele Jaromíra Jágra mezi elitou pro příští sezonu definitivně rozhodla páteční výhra Rytířů ve čtvrtém barážovém utkání na ledě Zlína 1:0.

Na rozdíl od čtvrtečního zápasu, ve kterém Kladno zdemolovalo svého soupeře 7:1, měl duel jiný průběh. Zlínští hokejisté byli Rytířům minimálně v první třetině o dost vyrovnanějším sokem a nebezpečné momenty se střídaly na obou stranách.

Byli to ale přesto znovu hokejisté Kladna, kdo udeřil jako první. Minutu po startu druhé třetiny využil Miroslav Indrák zaváhání domácí obrany, po střele Jiřího Ticháčka se objevil sám před brankářem a nabídnuté šance využil - 0:1.

Inkasovaný gól, který v tu chvíli znamenal konec zlínských postupových nadějí, Ševce ovlivnil a během druhé třetiny vystřelili jen čtyřikrát.

Ani ve třetí třetině nedokázal Zlín svého soupeře příliš zatlačit a kýžený vyrovnávací gól nevstřelil. Brankář Adam Brízagla tak stejně jako v úvodní bitvě udržel čisté konto, v celé baráži inkasoval pouze dvakrát.

autoři: David Nekvinda , red
Spustit audio