Kladno má blízko k postupu do extraligy, na domácím ledě tomu opět pomohl i Jágr

17. duben 2019 07:48

Je suverénně nejstarším hráčem extraligové baráže, ale Jaromír Jágr přesto táhne svými góly hokejové Kladno zpátky mezi elitu. Dal vítězný gól proti Českým Budějovicím a v bojích o nejvyšší soutěž je druhým nejlepším střelcem.

Poslední tým čtyřčlenné tabulky Motor už bez nadějí na postup chtěl poprvé v baráži proti Kladnu bodovat a hrál s ním vyrovnanou partii. Úvodní třetina moc šancí nepřinesla. Za domácí nebezpečně pálil Bláha a také Plekanec. Největší šanci hostů měl v 18. minutě Doktor, který se dostal před Cikánka, ale neuspěl.

V úvodu druhého dějství nadělal Cikánkovi problémy pokus Martina Janduse od modré čáry. Potom se neprosadil ani Čermák. V polovině utkání při Beránkově vyloučení otevřeli skóre domácí. Zikmund z otočky našel ideálně Melku, který zamířil po ledě k pravé tyči.

Přesně za dvě minuty hosté odpověděli, z pravého kruhu skóroval Doležal. Kladnu vrátil vedení v 36. minutě tečí Lakosovy střely od modré čáry Zikmund. Za 71 sekund přihrál Plekanec na levý kruh Jágrovi, který prostřelil Kváču mezi betony a připsal si šestý gól v baráži.

Hned po 29 vteřinách poslední třetiny se dostal za kladenskou obranu Doležal a z pravého kruhu snížil na 2:3. Domácí se ubránili při Lakosově vyloučení a ve 49. minutě mohl pojistit vedení Hajný.

Pokusy Motoru spolehlivě vykrýval Cikánek a v 57. minutě promarnil šanci na vyrovnání Doktor, který neměl přesnou mušku. Naopak 70 sekund před koncem dovršil výsledek v power play bekhendovým pokusem z vlastního obranného pásma do prázdné branky Petr Hořava.

autor: Martin Charvát | zdroj: ČTK
Spustit audio