Kladno, Kometa, nebo Sparta? Tomáš Plekanec se po konci v Montrealu rozmýšlí, co dál. Zájem mají Rytíři i Třinec

12. listopad 2018 18:22

Metu tisíci zápasů v NHL pokořil. Poté se ale s klubem dohodl na ukončení svého angažmá. Nyní se hokejista Tomáš Plekanec rozmýšlí, kam bude svou kariéru směřovat dál. Skloňují se jména především českých klubů. Jako nejpravděpodobnější se zatím podle bookmakerů jeví návrat do mateřského Kladna, který vlastní Plekancův dlouholetý přítel Jaromír Jágr.

„Máme o něj zájem, ale není to úplně na nás. Musíme počkat, jaké bude mít nabídky. My pro Tomáše místo budeme mít vždy a zájem o něj máme,“ říká mluvčí prvoligového Kladna Vít Heral pro Radiožurnál.

Že má Plekanec ke klubu, jehož je odchovancem, velké sympatie, potvrzuje i sezona 2012-2013. Tehdy za Kladno nastupoval během výluky NHL. Bývalý kapitán české reprezentace by tak mohl jít ve stopách Jágra, který si kromě angažmá v Kladně vyřídil i střídavý start v extralize. Konkrétně v barvách Třince, v jeho dresu se ale především vinou zranění nepředstavil.

„Třinečtí Oceláři mají o Tomáše Plekance zájem. Situace se má aktuálně tak, že Tomáš je v Kanadě, kde si dořešuje některé své rodinné záležitosti a záležitosti týkající se jeho zdravotního stavu. Jsme dohodnuti, že až se vrátí do Česka, probereme možnosti případného působení u nás,“ přiznává pro Radiožurnál zájem Třince tiskový mluvčí Radim Sajbot.

Vzhledem k finančním možnostem, zázemí a ambicím klubů má Plekanec v extralize ještě tři možnosti. Zástupci Sparty a Komety Brno se však k případnému angažmá bývalého hráče Montrealu odmítli vyjadřovat. Mluvčí Liberce Martin Kadlec zase deklaroval, že klub s hráčem v kontaktu není.

autor: Tomáš Petr
Spustit audio