Kladenští Rytíři v Budějovicích vybojovali baráž, Jágr může bojovat o extraligu

21. březen 2018

Posledními účastníky baráže o hokejovou extraligu jsou kladenští Rytíři. Středočeši vyhráli pátý zápas série na ledě Motoru 5:2 a celkově v semifinálové sérii WSM Ligy zvítězili 4:1. Baráž začíná příští úterý.

Na první dvě vteřiny zápasu se na pozici levého obránce, odkud to měl nejblíž na střídačku, postavil Jaromír Jágr. Po buly si připsal 15. start za Rytíře a splnil tak pravidlovou podmínku pro účast v baráži.

Čtvrté vítězství, které Rytíře do boje o extraligu poslalo, už vybojovali jeho spoluhráči a zaměstnanci. Do vedení Středočechy poslal v sedmé minutě Adam Kubík, když využil zaváhání budějovického Čápa při rozehrávce. Další chybu Jihočechů, tentokrát v útočném pásmu, potrestal Jan Kloz a Kladno už po první třetině vedlo 2:0.

Motoru se vymstila i minela z kraje druhé třetiny. Matěj Pekr zachytil domácí rozehrávku, zvýšil na 3:0 a vyhnal brankáře Kváču z branky.

Jeho nástupce Ondřej Bláha inkasoval pouze jednou. Až za stavu 0:4 Motor zabral a Nedorost s Bártou snížili. Konec sezony pro České Budějovice ale neodvrátili. Petr Štindl do prázdné branky upravil skóre na konečných 5:2 pro Rytíře.

Kladno zvítězilo v semifinále WSM Ligy nad Českými Budějovicemi 4:1 na zápasy a jako poslední postoupilo do baráže, která začíná v úterý 27. března.

V první várce zápasů boje o extraligu pojede kladenský tým do Jihlavy, litvínovská Verva přivítá Karlovy Vary. Ve druhém kole 30. března hostí Kladno Litvínov a Karlovy Vary Jihlavu.

autoři: fk , vman
Spustit audio