Kladenští hokejisté nebodovali potřetí v řadě. V Pardubicích prohráli 1:4

28. leden 2013

Zápas 44. extraligového kola se kladenským hokejistům nepovedl. Z východu Čech si neodvezli ani jeden bod po prohře 1:4 s Pardubicemi. I když se Rytíři připravovali na největší zbraň soupeře, taktika jim vůbec nevyšla.

Hlavně se nenechávat vylučovat, a když už budeme v oslabení hrát, tak pozor na tyto akce Pardubic. Nějak tak mohla znít slova trenéra Kladna Zdeňka Vojty před utkáním. Jenže hráči jako by je pustili jedním uchem dovnitř a druhým ven.

„My jsme připravovali hráče na to, co hraje soupeř v přesilovce. První dva góly byly ukázkově sehrané, tak jak jsme to kreslili nebo tak, jak jsme se na to dívali na videu. Moc vyloučených, pak jsme nedokázali proměnit naše šance a ten závěr už byl takový, jaký byl. Dostali jsme v přesilovce gól a s tím už se dalo těžko něco dělat,“ zlobil se na své svěřence kouč Zdeněk Vojta.

Pardubickým se podařilo využít z šesti přesilovek celkem tři, což je docela slušná úspěšnost. Je tedy logické, že oproti Martinu Růžičkovi v brance domácích měl mnohem více práce jeho protějšek Jan Chábera, který po utkání stejně jako Vojta také nehýřil optimismem. Za inkasované góly spíš nemohl, i když tedy jeden vzal na sebe.

„U prvního gólu to dobře sehráli, druhý gól by víceméně šťastný. Byla tam spousta hráčů, tak jsem se trochu napřímil, abych ten puk viděl. V tu chvíli on vystřelil a trefil mě ze strany do stehna a padlo to do branky. To bych asi měl chytat,“ dodal po utkání jinak výborně chytající gólman Kladna Jan Chábera.

autoři: špo , jam
Spustit audio