Kisel čtyři minuty před koncem sebral Jablonci bod

25. duben 2005

V pondělní dohrávce 24. kola se ze zisku tří bodů v Jablonci radovali hráči Liberce, když o výhře 2:1 rozhodl čtyři minuty před koncem Kisel. Po pohárové výhře v Liberci před pěti dny se tak dnes radovali podruhé v krátké době svěřenci trenéra Grigy. Domácí naopak čekají na výhru v severočeském derby v lize již šest a půl roku.

Hostující celek začal opatrněji, ale domácí toho nevyužili. Hrálo se ve středu hřiště, hře chyběl důraz a přesná kombinace. O něco aktivnější byli fotbalisté Jablonce, ale střela Loučky mířila vedle a Šenkeřík se o možnou šanci připravil sám, když si dal míč daleko od nohy. Tempo střetnutí se zvedlo až po půlhodině hry. Po centru Michálka stačil ještě odvrátit na roh Košťál, ale ve 34. minutě se již domácí radovali. Pronikajícího Webera nestačil zastavit Košťál, Janů nechal dost prostoru nabíhajícímu Michálkovi a ten se svým pátým gólem dotáhl na nejlepšího jabloneckého střelce Klapku.

Odpověď Liberce byla rychlá. Dvě minuty po Michálkově brance vyškrábl Špit konečky prstů technickou střelu Pospíšila na roh. Míč z něj posadil Kisel na hlavu Doška a bylo srovnáno. Těsně před odchodem do kabin mohl dostat podruhé do vedení domácí Michálek. Hlavou prodloužil centr Webera a dost vysunutý Čech se zapotil, aby jej v posledním momentu vyrazil.

Úvod druhého poločasu liberečtí zaspali a těsně po zahájení hry prokličkoval Šenkeřík až do vápna, kde stačil Košťál zblokovat jeho střelu na roh. Po třetím rohu za sebou Klapka již Čecha překonal, ale na brankové čáře gólmana zastoupil Janů. O dvě minuty byl tentýž hráč opět na správném místě, hosty zachránil podruhé po hlavičce Svojtky. Na druhé straně měl blízko brance Pospíšil, ale z dobré pozice namířil jen do boční sítě.

Když se již zdálo, že zápas spěje k remíze, stačil Slepičkovu střelu domácí brankář Špit jen ztlumit a důrazný Kisel rozhodl. Postral se tak o to, že po třech remízách za sebou mělo prvoligové severočeské derby znovu vítěze.

Jablonec - Liberec 1:2 (1:1)

Branky: 34. Michálek - 37. Došek, 86. Kisel. Rozhodčí: Čuřín - Pokorný, Pinkas. ŽK: Loučka, Smíšek - Pospíšil, Košťál. Diváci: 3180.

Sestavy:

Jablonec: Špit - Laštovka, Svojtka, Hrotek, Loučka - Michálek (90. Nesvadba), Hušek, Klapka, Weber - Smíšek (84. Jindříšek), Šenkeřík (80. Kordula). Trenér: Rada.

Liberec: Čech - Šinglár, Košťál, Lukáš, Janů - Papoušek, Polák, Kisel, Pudil (71. Hamouz) - Pospíšil (76. Slepička), Došek (90. Hološko). Trenér: Griga.

autor: dog
Spustit audio