Keith Kenniff vystoupil jako Helios i Goldmund

15. září 2008

Další pokračování prestižní řady koncertů pořádaných pražským klubem Palác Akropolis hostilo nenápadného introverta z amerického Oregonu, Keith Kenniffa. Ten se publiku představil nejen se svým indie elektronickým projektem Helios, ale také jako akustický lyrik pod hlavičkou projektu Goldmund.

Večer zahájil Keith za koncertním křídlem jako Goldmund. Jeho introvertní etudy s čistým klavírem střídal se skladbami, které doprovodili temnější elektronické podklady. Vrcholem cca třičtvrtěhodinového setu byla skladba, kterou nejdříve rozehrál a zacyklil na kaskádovitě "vodopádových" klávesách a poté plynule přešel ke klavíru. I živé vystoupení Goldmund přineslo subtilní hudbu ne nepodobnou Haroldu Buddovi či Rubenu Garciovi.

Druhou část večera přešel Kenniff od klavíru ke klávesám, na krk si pověsil elektrickou kytaru a jednou se opřel i drobné bicí soupravy. Indie elektronika v jeho podání jako Helios měla správný melancholický odér a příjemné zjištění, že většina materiálu je z velké části odehrána naživo. Keith před přehráváním osvědčených hitovek dal přednost představení velkého množství novinek, které se již brzy objeví na novince Caesura, která již brzy vyjde na domovském labelu Type records.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio