Když budeme zdraví, můžeme šestku atakovat, věří trenér Sigmy Jílek. Na startu přípravy má široký kádr

Takzvané „bago“, cvičení s míčem, ale také hra na dvě branky. Tak vypadal úvodní trénink zimní přípravy fotbalistů Sigmy Olomouc. Trenér Václav Jílek kádr zúží zhruba za týden před odletem na soustředění na Maltě. V tabulce je hlavním cílem posun třeba i mezi šest nejlepších.

„Středová skupina musí být jednoznačně minimálním cílem, ale daleko není ani šestka. Pokud budeme zdravotně v pořádku, budeme mít pohromadě kádr, což jsme v průběhu podzimní části neměli, a některé zápasové okolnosti půjdou víc s námi, než šly na podzim, tak si myslím, že máme na to, abychom tu šestku atakovali,“ říká trenér olomoucké Sigmy Václav Jílek.

Krátký odpočinek pro něj i hráče skončil. Vzhledem k umístění na desáté příčce to ale nejspíš nebylo úplně ideální. „Vzhledem k výsledkům a postavení, kde se nacházíme, se odpočívá hůř. Člověk o tom neustále přemýšlí a snaží se využít čas k tomu, abychom našli cesty pro zlepšení. Odpočinek tam samozřejmě byl, každý potřebuje na chvíli vypnout, ale zase ho nebylo tolik,“ dodává Jílek.

Jedinou posilou je Navrátil

Zatím trénuje v prvoligovém týmu Sigmy 31 hráčů plus brankáři, mezi nimi i mladé talenty z B mužstva. „Posouvali jsme si Filipa Slavíčka a Štěpána Langra, z hostovaček se nám vrátili Slaměna, Sláma a Chytil. A pořád je potřeba brát v potaz, že po dlouhé rekonvalescenci se nám vrací Yunis s Vaněčkem a Žifčákem. Martin Hála ještě není stoprocentní. Chtěli jsme mít širší hráčské portfolio, které chceme mít minimálně týden pohromadě,“ uvádí Jílek.

Jedinou posilou v kádru týmu je tak Jan Navrátil, který se vrací po pěti letech. Pod trenérem Václavem Jílkem už na Hané působil. Měl by pomoct kvalitou, nasazením a bojovností. „Prvně věřím, že pomůžeme i my jemu. Hodně se mluví o jeho produktivitě. Co si vzpomínám, tak Honza vždycky nějakou standardní produktivitu měl. A je potřeba, aby ji měl i v jarní části, protože ji budeme potřebovat,“ uzavírá kouč Sigmy.

První přípravný zápas sehraje Sigma příští středu v Brně s Vyškovem.

autor: min
Spustit audio