Kdo jsou nejlepší manažeři roku?

Konkurenceschopnost i etika. Také to jsou schopnosti, které by měl mít úspěšný manažer. Kdo jsou ti nejlepší v Česku? To se dozvíte už ve čtvrtek 25. dubna, kdy dojde k slavnostnímu vyhlášení soutěže Manažer roku. Radiožurnál si to samozřejmě nenechá ujít a v pátek 26. dubna vám po 10. hodině nabídne i rozhovor s vítězi této soutěže v Hostu Radiožurnálu.

Podle vyhlašovatelů soutěže by měl být manažer kvalifikovaný, měl by umět čelit konkurenci i krizi a také by neměl zapomínat na etiku a rozvíjení pracovního týmu. Který z více než 80 nominovaných tyto požadavky splňuje nejlépe?

To se dozvíme už ve čtvrtek 25. dubna, kdy v paláci Žofín dojde ke slavnostnímu vyhlášení Manažera roku. Bude o to významnější, že se jedná o jubilejní 20. ročník. Soutěž vyhlašuje Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Česká manažerská asociace.

„Nikdy nevíte, co bude příští týden, jestli pojedete na dovolenou, nebo budete muset pracovat a bojovat za svou firmu,“ popsal Petr Tlustý, držitel titulu Vynikající manažer malé firmy v roce 2009, v jednom z vysílání Hosta Radiožurnálu.

Čtěte také

O rozhovor s úspěšnými manažery vás neochudíme ani letos. V pátek 26. dubna totiž usednou ve studiu Radiožurnálu dva finalisté soutěže, aby posluchačům popsali své dojmy. Jak těžké je podle nich prosadit se v Česku? A co považují za svůj největší úspěch? Také tyto otázky jim položí moderátor Jan Pokorný. Poslouchejte mezi 10. a 11. hodinou.

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: šše
Spustit audio