Každý kilometr se počítá! Kdo jede pro Světlušku za Radiožurnál?

26. červenec 2019

Od 5. srpna až do konce prázdnin ujedou moderátoři a reportéři Radiožurnálu spolu s cyklistickým týmem nevidomých stovky kilometrů na dvojkolech. Na základě délky trati získají peníze pro Světlušku – projekt Nadační fond Českého rozhlasu, který pomáhá nevidomým. Koho na sedle uvidíte?

Tým se skládá vždy ze čtyř osob: moderátora (nebo dokonce šéfredaktora), reportéra, nevidomého a jeho vodiče.

Každé pondělí, středu a pátek se v 8.40 setkají ve vysílání Radiožurnálu a dohodnou se na délce trati, kterou pojedou. A tím také na tom, kolik ten den získají pro Světlušku. Jeden kilometr se totiž rovná 500 Kč na aktivity Světlušky.

Výborná stále výborná – na lyžích i na kole

O naší moderátorce Lucii se ví, že je aktivní a nebojí se jít snad do ničeho. Minulý rok navštívila vojáky na misi v Afghánistánu, své hosty pravidelně navštěvuje u nich v práci a po vysílání často míří do hor. I kdyby jen na pár hodin... Pohyb je jí prostě vlastní a navíc ráda pomáhá, a tak není divu, že sedne na kolo s námi.

Další tým povede muž, který vás provází ranním vysíláním (někdy ho slyšíte také v dabovaných seriálech). Jirka Chum bude během celého projektu v 8.40 ve vysílání cyklisty vítat, jeden den se ale role obrátí a on bude muset vyzpovídat sám sebe! A hned po skončení své obvyklé šichty se vydá na cestu s vlastním týmem. Jak to dopadne, uslyšíte ve vysílání a také uvidíte – na Instagramu, Facebooku a Twitteru.

Zapojí se také Hanka Shánělová. Energická moderátorka Odpoledního Radiožurnálu by určitě zvládla i tu nejdelší trasu jako chodec. Nedávno se nám totiž svěřila, že když chce relaxovat, tak prostě jde. Nepotřebuje kolo ani běžky. Opačně to má Petr Král. Miluje auta. Baví ho jízda ve strojích, co mají vlastní duši a rádio. Na tandem se ale rozhodně těší.

Pokorný versus Pokorný

Na kolo se posadí i moderátor a hlavně šéf zpravodajství Jan Pokorný a jeho syn Štěpán Pokorný. Každý se svým vlastním týmem. Uvidíme, jestli jsou soutěživí a vyhecují se k vyšším výkonům – a k vyšší odměně pro Světlušku :-) Protože každý kilometr se počítá! 

A to nejsou všichni! Účast slíbili také moderátoři z jiných stanic Českého rozhlasu. Seznámíme vás už za pár dní...

autor: had
Spustit audio

Související

Více o tématu

Jak přispět Světlušce?

 

Dárcovská DMS

Podpořte nás zasláním jednorázové nebo dlouhodobé dárcovská SMS na číslo 87 777 ve tvaru:

DMS SVETLUSKA 90

DMS TRV SVETLUSKA 190

Telefonní číslo
87 777

Cena jednorázové DMS je 90 Kč. Cena trvalé DMS je 190 Kč a bude vám automaticky odečítána každý měsíc. Více na www.darcovskasms.cz. Službu DMS provozuje Fórum dárců, technicky zajišťuje ATS Praha.