Karvinští fotbalisté v jarní části ligy ještě neprohráli a nedostali ani gól

9. březen 2020 07:10

Naposledy doma vyhráli nad Příbramí 2:0 a posunuli se v tabulce na třinácté místo. Ligovou premiéru bez inkasované branky si v tomto utkání odbyl dvacetiletý brankář Karviné Vladimír Neuman, který musel zastoupit zraněnou oporu Petra Bolka.

„Dověděl jsem se to dva dny před zápasem. Bylo to těžké tam nastoupit, vzít si jeho místo. Ale jsem rád, že to dopadlo takto. Byl jsem nervózní, ale povedlo se to. Kluci byli perfektní, pomohli mi,“ řekl po utkání Neuman.

Čtěte také

Nejpovedenější moment mladého gólmana viděli fanoušci v prvním poločase, když za nerozhodného stavu běžel sám na bránu příbramský útočník Škoda. Domácí brankář jeho přízemní pokus úspěšně vyrazil a po povedeném zákroku si začal více věřit.

„Psychicky mi to pomohlo určitě nejvíc. Před zápasem jsem si říkal, ať se chytnu nějakým dobrým zákrokem a to se mi povedlo. Jsem spokojený, ale musím zůstat nohama na zemi a dál makat,“ dodal brankář.

Vladimír Neuman před svým prvním ligovým startem v této sezóně chytal jen za karvinské béčko v divizi, tedy čtvrté nejvyšší soutěži.

Spustit audio