Karvinští fotbalisté se po šesti sezonách loučí s nejvyšší soutěží

3. květen 2022

Jen jedno jediné domácí vítězství a k tomu neskutečný počet zápasů, ve kterých Karviná vedla a nevyhrála a třeba ani nebodovala. To jsou příčiny sestupu karvinských fotbalistů po šesti sezonách z první ligy.

„Tam, kde jsme hráli třeba dobrý fotbal a měli to utkání rozehrané na vítězství, tak nám ty body utekly a to mužstvo, ať chcete nebo nechcete, se mentálně propadá a přestává si věřit,“ shrnuje trenér Bohumil Páník nepovedenou sezónu.

Ve zbývajících třech zápasech nadstavby bude Karviná nastupovat už s výhledem na příští ročník druhé fotbalové ligy. „Musíme si se sportovním manažerem sednout a vyhodnotit, s kterými hráči může klub počítat dál, komu dát šanci, protože každé to utkání je pro ty hráče důležité a může být přínosem. A taky si můžeme udělat obrázek o hráčích, kteří nám v příští sezóně mohou pomoci,“ naznačuje Páník jednání se sportovním ředitelem Lubomírem Vlkem.

Důležité je podle něho hned se pokusit o návrat. „Spadla jiná mužstva – Baník, Brno, prostě spadly velké týmy a prakticky to restartovali. Ne vždycky je to jednoduché,“ dodává Páník.

Útočník Michal Papadopulos každopádně jako kapitán bere neúspěch hodně osobně. „Mám 37 roků, mám taky nějaké svoje plány a není to příjemné spadnout z ligy takhle na sklonku,“ říká a mluví o sklonku kariéry, bude to definitivní konec? „Nechci být unáhlený, musím si vše v klidu promyslet a pak udělat definitivní rozhodnutí,“ doplňuje Michal Papadopulos, který za dvě sezony za Karvinou nastřílel zatím 14 branek.

Spustit audio