Karlovy Vary vyhrály na ledě Českých Budějovic 4:3. V závěru utkání málem ztratily třígólový náskok

29. prosinec 2020 08:00

Karlovarští hokejisté si přivezli z Českých Budějovic extraligovou výhru 4:3. Utkání otočili ve druhé třetině třemi góly v řadě, přestože si konec zápasu zkomplikovali, nakonec se mohli radovat z dalšího vítězství.

Energetici vedli 4:1 a vypadalo to, že jejich cesta k tříbodovému zisku bude docela snadná, ale v závěru dokonce museli bránit jednogólové vedení. Asistent trenéra Tomáš Mariška si oddechl až v okamžiku, kdy přesilová hra domácího týmu byla neúspěšná. „Dělali jsme zbytečné věci, které bychom dělat neměli. Takže jsme to soupeři samozřejmě trošičku umožnili, ale závěr utkání potřebujeme a musíme odehrát do dalších zápasů úplně jinak,“ popsal Mariška.

Martin Weinhold za hráče připustil, že v závěrečných šesti minutách přišlo předčasné uspokojení. Převládl pocit, že za stavu 4:1 už se nemůže nic stát. „Myslím si, že jsme trošku polevili, přestali jsme trošku hrát a bohužel je to nakoplo. Rozhodně se nám to mohlo vymstít, ale naštěstí jsme to uhráli a bereme tři body,“ řekl po utkání obránce.

Výhru si Karlovarští z jihu Čech odvezli díky výkonu ve druhé třetině. „Ve druhé třetině jsme si vytvořili určitý tlak a šance, tam jsme soupeře přeskočili. Třetí třetinu jsme zvládli jen díky výbornému výkonu Filipa Novotného, který nás držel celý zápas,“ pochválil karlovarského brankáře Mariška.

Poslední utkání v letošním roce Energie sehraje na domácím ledě už ve středu od 15.30 proti Litvínovu.

autoři: Kamil Jáša , nkr
Spustit audio