Karlovarští hokejisté v extralize vyhráli po šesti letech ve Vítkovicích

20. leden 2020 10:00

Hokejisté Karlových Varů v 38. extraligovém kole porazili Vítkovice na jejich ledě 3:0. Západočeši v Ostravě vyhráli po šesti letech. K vítězství jim pomohl spolehlivý výkon Filipa Novotného. Brankář Karlových Varů vychytal své druhé čisté konto v sezóně.

Během první třetiny se nepodařilo ani jednomu z týmů vstřelit gól. Skóre utkání otevřeli až ve 28. minutě Karlovarští. Tomáš Rachůnek nahrál Dávidu Grígerovi mezi kruhy a jeho prudkou střelu ještě stačil tečovat Jakub Flek. Od prvního gólu si energetici vytvářeli velké množství šancí, ani jednu se jim proměnit nepodařilo. Do konce druhé třetiny si ale ubránili jednobrankové vedení.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili Karlovarští opět velmi zhurta. Druhou branku se podařilo vstřelit ve 46. minutě Martinu Kohoutovi po přihrávce Petra Šenkeříka. Střelecké pokusy měly také Vítkovice, ale brankáře Filipa Novotného nikdo z domácích hráčů nepřekonal. V 57. minutě si našel Kohout na druhé straně Vojtěcha Poláka, který navýšil na 3:0 pro Karlovy Vary.

Poslední minuty utkání si zelenobílí pohlídali a z vítovického ledu si odvezli po šesti letech plný počet bodů.

autoři: Lukáš Kaleta , nkr
Spustit audio