Karlovarští hokejisté se drží v kontaktu, pomáhají zkušení hecíři

30. listopad 2014

Hokejová extraliga se blíží k završení první poloviny základní části. V kontaktu s mužstvy bojujícími o postup do vyřazovacích bojů se drží také karlovarská Energie – tým, který byl před sezonou považován za jednoho z outsiderů.

„Chceme ukázat, že ti lidé, kteří to říkali, se pletou. Chceme se porvat o play-off,“ ujišťuje za sebe i za karlovarské spoluhráče brankář Tomáš Závorka. V tabulce jeho tým figuruje toho času na 11. místě a neztrácí kontakt s týmy před sebou.

Pro kapitána Radka Dudu je ovšem aktuální otázka, proč nemá Energie ještě o nějaký ten bod víc. „V posledních zápasech je pořád stejný scénář: Odpadneme. Máme skvěle rozehraný zápas a ztrácíme ho,“ lituje kapitán Západočechů před utkáním s Olomoucí.

„Srdce dává rozkazy do hlavy. A pokud srdce bude chtít bojovat a vyhrát, tak podle toho tělo funguje,“ hecuje své spoluhráče Radek Duda.

V kabině ale budou zaručeně slyšet i jiní zasloužilí hecíři - třeba Václav Skuhravý. „Je to skvělý kluk do kabiny. I ostatní starší kluci se to snaží vyhecovat. Mají toho spoustu za sebou, takže s tím problém nemáme,“ oceňuje spoluhráčovu zkušenost gólman Závorka.

Povzbuzovat může také Radim Hruška, kterému se v této sezoně začalo střelecky dařit. „Přišel jsem, abych dával góly. Vloni to nevyšlo, ale nepřestal jsem na sobě makat a dostávám důvěru v přesilovkách, teď jich je hodně,“ připomíná karlovarský útočník nový metr rozhodčích.

autoři: apr , vman
Spustit audio