Karlovarští hokejisté mají momentálně nejlepší formu z posledních pěti zápasů extraligy

23. listopad 2020 08:00

Hokejisté Karlových Varů pokračují v extralize v sérii vítězství. Tentokrát ovládli západočeské derby proti Plzni, kterou porazili v neděli hubeným rozdílem 1:0. Brankář Filip Novotný tak podruhé za sebou nedostal gól.

První západočeské derby bylo velmi vyrovnané. Vidět bylo několik tvrdších soubojů a pěkných hokejových akcí. O utkání bohaté na góly se ale nejednalo. Gólem totiž skončila jen jedna jediná střela, a to z rukou domácího útočníka Tomáše Vondráčka v 19. minutě. Ta nakonec rozhodla o zisku tří bodů pro Energii.

Karlovarský brankář Filip Novotný tak navýšil svou neprůstřelnost. Bez inkasované branky je přes 170 minut. „Kluci mi hodně pomáhají a je to celá týmová práce, takže musím hlavně poděkovat jim, protože teď hrajeme fakt do obrany a rozhodují vždy jeden až dva góly. Když takhle budeme hrát, tak si myslím, že můžeme hrát s každým a můžeme dělat body s každým,“ řekl po utkání proti Plzni Novotný.

„Jsme rádi, že jsme to zvládli, že těch gólů teď dostáváme co nejméně. Je to dané dobrým týmovým výkonem, obětavým výkonem a výbornými výkony gólmanů, kteří nás teď výborně drží. Pomáhají nám k tomu, abychom body získávali a branky nedostávali,“ popsal současnou formu týmu Tomáš Mariška.

Už v úterý 24. listopadu od 17:30 čeká energetiky další zápas, tentokrát na ledě Mladé Boleslavi.  

autoři: Martin Charvát , nkr | zdroj: HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz)
Spustit audio