Karlovarští hokejisté bodovali naplno. Liberec porazili 3:2

3. březen 2021 08:40

Hokejisté Karlových Varů sice ztratili proti Liberci dvougólový náskok, nakonec ale slavili výhru 3:2. V závěru základní části extraligy se Západočeši přiblížili osmému místu tabulky, které zaručuje v předkole play-off úvodní dvě utkání na domácím ledě.

Karlovarští tak dali zapomenout na nepovedenou koncovku posledního duelu v Olomouci. I když stejně jako na Hané znovu přišli o dvougólové vedení. Na rozdíl od posledního utkání, které prohráli v prodloužení, se ale tentokrát dokázali vzpamatovat.

„Je to hrozně důležitý, hlavně po tom minulým zápase, kdy jsme měli všichni hlavy dole a říkali si, co všechno nejsme. Jsem rád, že jsme to zvládli a porazili jsme tak silný tým,“ řekl po utkání karlovarský útočník Jakub Flek, který k výhře 3:2 nad Libercem pomohl úvodním gólem zápasu.

„Jsem rád, že jsme dokázali zvládnout i ty dvě krizové situace, kdy jsme během krátké doby dostali dvě branky. Oklepali jsme se z toho a šli jsme si pro ty body, které jsme zaslouženě získali,“ chválil karlovarské hokejisty asistent trenéra Tomáš Mariška.

Západočeši ztrácí dvě kola před koncem základní části extraligy jediný bod na brněnskou Kometu. Ta je v tabulce osmá, což je poslední místo, které zajišťuje v předkole play off úvodní dva zápasy na domácím ledě. „Někdo v tom možná vidí výhodu, pro nás je ale důležité dostat se do nějaké herní pohody,“ dodal Flek.

V předposledním kole základní části čeká Karlovy Vary v pátek duel v Pardubicích, v neděli pak nastoupí doma proti Hradci Králové.

autoři: Tomáš Petr , nkr
Spustit audio