Karlovarským hokejistům se momentálně proti Litvínovu nedaří. Na domácím ledě mu podlehli 4:6

Karlovarští hokejisté momentálně na Litvínov neumí. Stejně jako v minulých sezónách to teď vypadá, jako kdyby Varům začal docházet dech, když prohrály třetí extraligové utkání v řadě.

Dříve se karlovarským hokejistům proti Litvínovu dařilo, ale v posledním týdnu na něj neumí. Minulou středu mu doma podlehly v prodloužení a teď v dohrávce 5. kola hokejové extraligy už po základní hrací době o dva góly. Vary především mrzelo, že si utkání prohrály svými chybami.

„Problémy, které jsme tam měli, jsme si udělali sami,“ řekl obránce Martin Rohan po utkání. Po 44 sekundách vystřelil a po následné dorážce Ondřeje Beránka vedly Vary 1:0. Jenže potom už podle asistenta trenéra Tomáše Marišky přišlo víc špatných, než povedených momentů.

O vítězi rozhodla třetí třetina, během které padly za sedm minut čtyři góly, z nichž tři do karlovarské branky. V risku bez brankáře sice dala Energie další gól na 4:5, ale další také inkasovala. Konečný výsledek stvrdili hosté střelou do prázdné brány na 4:6.

„Jednoznačně nás zastavila naše nedisciplinovanost, kdy jsme dali soupeři dvě zbytečné přesilové hry, z toho se vrátil Litvínov do zápasu a trošku nám to rozbilo tu první třetinu. Ve druhé třetině jsme měli velmi dobré pasáže v útočném pásmu, vytvářeli jsme si nějaký tlak, ale nedokázali jsme z něj odskočit soupeři a zápas víc rozhodnout. Potom jsme udělali zbytečné chyby, které soupeř potrestal,“ popsal Mariška.

autoři: Martin Charvát , nkr
Spustit audio