Karlovarský knedlík okouzlil i Thajce. Trefili jsme se do chutí porotců, tvrdí kuchařské duo Czech Chefs

22. září 2014

Pečenou kachnou a jemným karlovarským knedlíkem okouzlili i porotu v Thajsku, odkud si odvezli zlatou medaili z mezinárodní kuchařské soutěže. Antonín Bradáč a Jan Davídek tvoří už sehrané duo kuchařů a říkají si Czech Chefs.

Jak oba shodně tvrdí, svou roli sehrálo i štěstí. „Musíte se trefit do chuti rozhodčím,“ zamýšlí se Jan Davídek. A čeští kuchaři se do ní tentokrát trefili. Celé soutěži však předcházel půlrok tvrdé přípravy.

Během 90 minut museli připravit tříchodové menu, a to z thajských surovin. „Každý tým si mohl přivézt pět surovin. My jsme vzali toustový chléb na knedlíky, zelí, černé pivo, kopr a houby,“ vyjmenovává Antonín Bradáč.

Čtěte také

Navíc připomíná, že potravinový koš, který dostali soutěžící k dispozici, znali dopředu, a tak mohli trénovat ještě v Česku.

Moderátorka Lucie Výborná se ptala Jana Davídka a Antonína Bradáče na mezinárodní kuchařskou soutěž i na českou kuchyni

Českou gastronomii mají oba rádi, ale chybí tu podle nich touha vzdělávat se a modernizovat české pokrmy. Jan Davídek navíc zmiňuje mínusy televizních kuchařských pořadů v Česku. „Chybí jim pozitivní energie a nálada,“ uvažuje.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio