Karlovarský festival není pro hostesky žádnou noční můrou

1. červenec 2018

Každý rok se těší na léto a s ním i na karlovarský filmový festival. Většinou ho ale stráví trháním lístků, načítáním čárových kódů akreditací nebo vysvětlováním toho, že už opravdu do kinosálu nejde pustit dalšího diváka. Řeč je o čtyřech stovkách brigádníků, které festival posílá před promítací sály nebo třeba k pokladnám.

Půlhodiny před promítáním filmu se ve foyer velkého sálu v Hotelu Thermal navzájem breafují uvaděčky. Pak otevírají dveře a vpouští první hosty. „Během dne přetrhám přes tisícovku lístků,“ popisuje brigádnice festivalu Rebeka Hanková.

Rebeka je na festivalu popáté, z toho počtvrté pracovně – inzerát viděla na stránkách a říkala si, že by bylo dobré si část festivalu z výplaty uhradit. „Tak to vzniklo, už to tak je,“ usmívá se.

„Na české herečky čekáme nejvíce,“ shodují se filmové fanynky v Karlových Varech

Filmový festival v Karlových Varech

Promenádu hvězd na červeném koberci každoročně sledují v den zahájení karlovarského filmového festivalu fanoušci. Někteří si svoje místo s dobrým výhledem na vstup do Velkého sálu hotelu Thermal zabírají už více než hodinu před příjezdem celebrit.

Kousek opodál čekají v řadě lidé, kteří doufají, že se dostanou na neobsazená místa. Anita Dušková jim jde ověřit akreditace. Studuje ve Spojených arabských emirátech, na léto cestuje domů i kvůli festivalu.

„Většina lidí, co tady pracují, si dávají dovolenou z práce. Prostě nás to baví,“ potvrzuje.

autoři: Martina Pouchlá , prh
Spustit audio