Kamery v ulicích přispěly k úbytku případů vandalismu

11. leden 2006

Kamerový systém, monitorující vandalismus a trestnou činnost v ulicích, který využívá státní i městská policie, se v tomto roce dočká v některých městech Karlovarského kraje rozšíření. Největší změny se chystají v Aši, kde chce radnice zvýšit počet kamer na dvojnásobek. Ke stávajícím třem kamerám by mělo přibýt stejné množství nových.

Podle informace mluvčího ašské radnice Milana Vrbaty, město se chystá získat dotaci z ministerstva vnitra, která by umožnila systém rozšířit. Z vlastních prostředků zastupitelstvo na tyto účely dalo do rozpočtu 225.000 korun.

Bezpečnostní kamera

Kamery začaly hlídat ašské ulice před dvěma lety a v místech, na které dohlížejí, po jejich instalaci výrazně ubylo případů vandalismu.

Aš není jediným městem v Karlovarském kraji, které letos počítá s rozšířením nebo modernizací kamerových systémů. V Karlových Varech by měl ke stávajícím 11 kamerám přibýt další monitorovací bod a modernizaci čeká i operační středisko, které data z kamer sleduje..

Nové dohlížecí stanoviště vybudovali na přelomu roku i v Chodově. Výstupy z kamer tak kromě republikové policie mohou vidět i městští strážníci. Chodovští radní se letos rozhodli investovat do úprav operačního střediska, aby bylo snadněji obsluhovatelné jedním člověkem.

autor: daj
Spustit audio