Jubilejní 60. ročník atletického mítinku Zlatá tretra v Ostravě bude i s diváky

7. květen 2021

Organizátoři Zlaté tretry měli s uspořádáním jubilejního 60. ročníku atletického mítinku spoustu starostí. Podařilo se jim ale získat výjimku z protikoronavirovách opatření, a tradiční akce v Ostravě tak 19. května bude. A nakonec i s diváky v hledišti.

„Podle poslední verze tam může být 1500 diváků a 500 závodníků a personálu, dohromady tedy 2000 lidí. Jsme rádi, že to nebude tak komorní. Doufám, že je to taková předzvěst lepších časů,“ říká ředitel mítinku Jan Železný.

Do Ostravy dorazí třeba nejlepší světový atlet loňska, švédský tyčkař Duplantis nebo ugandský fenomén vytrvaleckých tratí Cheptegei. Ale dřívější termín Zlaté tretry by měl sloužit hlavně českým atletům. „Je to hlavně kvůli olympiádě. Příležitost tady získat body je obrovská,“ doplňuje Jan Železný.

Čtěte také

Jeho svěřenkyně, oštěpařka Nikola Ogrodníková, ostravská rodačka o víkendu potvrdila v Ostravě olympijský limit výkonem 62,12 m. Třicetiletá atletka však po Tokiu uvažuje i o dalším olympijském cyklu.

„Chtěla bych ještě na další. Mám to pořád tak, jako bych teprve začala. Nemám vůbec myšlenky na ukončení a mám se ještě co učit,“ říká závodnice.

A ani březnové narození neteře s atletickými metami tetičky Nikoly Ogrodníkové zatím nic nedělá. „Když vidím malou, tak jsem ráda, že je na světě, ale že bych na mateřství už pomýšlela, to ne. To přijde samo. Zatím mám atletiku,“ doplňuje tokijská medailová naděje oštěpařka Nikola Ogrodníková.

Spustit audio