Jsou Češi skutečně rozděleni? Radiožurnál zve na veřejné debaty s politiky a odborníky

8. říjen 2019

Jaká je struktura české společnosti 30 let po sametové revoluci a je skutečně rozdělená? Zveme vás na veřejné debaty na témata bydlení (10. 10.) a ohrožená třída (14. 10.), rezervujte si své místo!

10. října v Teplicích

Jak zastavit obchod s chudobou? Dá se vyřešit bytová nouze? A které třídy a věkové skupiny mají u nás s bydlením potíže?

Na tyto otázky budou odpovídat hosté Marie Bastlové: Olga Richterová (Česká pirátská strana), Jan Hrnčíř (SPD), Jana Maláčová (ČSSD), Štěpán Ripka (Platforma pro sociální bydlení) a Daniel Prokop (sociolog).

14. října v Ostravě

Kdo a co je takzvaná ohrožená třída? Proč se 22 % Čechů ohrožují exekuce, ztráta zaměstnání a dlouhodobá nezaměstnanost? Můžeme tuto situaci zlepšit?

Hosty Marie Bastlové budou: Leo Luzar (KSČM), Pavla Golasowská (KDU-ČSL), Herbert Pavera (TOP09), Martin Šimáček (ředitel Institutu pro sociální inkluzi) a Martin Buchtík (sociolog).

Projekt Rozděleni svobodou

Jak je rozdělená česká společnost? V rozsáhlé studii pro Český rozhlas renomovaní sociologové zmapovali šest sociálních tříd, které charakterizují českou společnost. A zjistili, že se od sebe nelišíme jen příjmy a majetkem, ale také tím, jak blízko nebo daleko máme k ostatním lidem a zda věříme ve smysluplnost demokracie. Výsledky průzkumu vám přinášíme v projektu Rozděleni svobodou.

Nyní se ptáme, jak problémy a rozdíly mezi jednotlivými třídami řešit. Jde to vůbec? Diskutujeme s odborníky a politiky. Všechny debaty vysíláme živě na vlnách Radiožurnálu, rozhlasových webech a facebookovém profilu.

autor: Kristýna Hladíková
Spustit audio

Související