Josef Dostál není jen nadaný rychlostní kanoista, ale i zpěvák

4. červenec 2016

Za měsíc a den začnou v brazilském Riu olympijské hry. A právě dnes startuje projekt Radiožurnálu s názvem Olympijský rok – sportovní reportéři den po dni sledovali přípravu a celý život českých medailových nadějí. Jako první se představí rychlostní kanoista Josef Dostál. A bude zpívat!

„Mně to mapuje celou sezónu – kde jsem, kolik zbývá dní do olympiády v Riu, co právě dělám, a je to pro mě velice příjemná zkušenost,“ říká Josef Dostál o natáčení a dodává, že díky dokumentům budete vědět, jak probíhal jeho Olympijský rok.

A tak nesledujete jen sportovní výkony a výsledky, ale zjistíte, že je Josef Dostál ze sportovně – umělecké rodiny. Otec, bývalý závodník a pak trenér rychlostních kanoistů, je současně sochař. Matka, reprezentační volejbalistka, je teď jazzová zpěvačka.

Hudební nadání podle ní zdědily i děti, včetně Josefa, u kterého ale zatím vítězí sport a svůj hlas nerozvíjí. I tak ale zazpíval kousek písně z muzikálu Jesus Christ Superstar.

Jsou i jiné písničky, které má Josef Dostál rád. I když je to v tomhle případě písnička ve velkých uvozovkách. Na facebooku má svoji stránku pro fanoušky, kterým ukázal, jak se s kolegou Pavlem Davídkem snaží odreagovat přes závody.

autor: fk
Spustit audio