Jiskra Domažlice vstoupí do České fotbalové ligy

19. srpen 2020 06:20

Kromě 1. ligy odstartuje o víkendu také třetí nejvyšší soutěž. Jak se na ni připravuje chodský celek Jiskra Domažlice?

Zápasem proti béčku pražské Sparty vstoupí v sobotu do nového ročníku České fotbalové ligy hráči Jiskry Domažlice. Jako trenér povede tým ve třetí nejvyšší soutěži znovu Pavel Vaigl. Také fotbalisté chodského celku se snaží dodržovat základní hygienická pravidla, aby snížili riziko nákazy koronavirem. „Takové ty maličkosti, aby kluci nepili z cizích lahví, to už jsme vyřešili, apelujeme na hráče, aby dodržovali hygienická pravidla,“ řekl trenér třetiligové Jiskry Pavel Vaigl.

Tým Domažlic opouští stoper Jan Matas, naopak posílit Chody by měl v podzimní části bývalý hráč plzeňské Viktorie Egon Vůch. Devětadvacetiletý záložník se neúspěšně snažil získat angažmá v Německu. „On neuspěl kvůli němčině, co se týká fotbalu by asi uspěl, takže bude ještě půl roku v Čechách,“ řekl trenér.

Sehnat hráče není snadné

Domažlice v posledních letech spoléhali také na fotbalisty z Viktorie Plzeň, kteří vždy doplnili kádr chodského celku a mohli se adaptovat na dospělý fotbal. „Momentálně sehnat hráče je problém, protože Viktorka Plzeň hraje tu samou soutěž, my jsme vždycky pět nebo šest hráčů měli z Viktorie Plzeň, teď nepřišel nikdo, takže pro nás je to momentálně těžší situace,“ zhodnotil Vaigl.

I přesto by se Jiskra podle trenéra chtěla pohybovat v první polovině tabulky: „Já si myslím, že kolem sedmého nebo osmého místa bychom se pohybovat měli, samozřejmě to bude těžké, protože ty týmy jako je Sparta, Slávie, Viktorie Plzeň mají kvalitní týmy.“

Odkládání zápasu by byla pro kluky rána

Už v prvním utkání Vaiglovi svěřenci přivítají zmíněnou rezervu pražské Sparty. Hrát by se mělo v Domažlicích v sobotu od 17 hodin. Sparťanské béčko se ale v minulých týdnech potýkalo s nákazou koronavirem. „Chtěl bych, aby kluci ze Sparty byli zdraví, a jestli ten zápas budeme hrát? Já si myslím, že by tým doplnili a mělo by se začít,“ doufá trenér.

I Pavel Vaigl si je přitom vědom rizika, že dojde v průběhu soutěže k odkládání zápasů kvůli karanténě jednotlivých hráčů nebo týmů. „Kdyby se to začalo odkládat, tak to bude těžký dohrát, byla by to rána pro ty kluky, když se připravují,“ uzavřel.

autoři: Vladislav Janouškovec , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio