Jiří Stránský

26. červen 2010

Jaká bude čtvrtá řada televizního seriálu Zdivočelá země? Především to se dozvíte v rozhovoru Václava Žmolíka s jeho sobotním hostem. Tím totiž byl spisovatel Jiří Stránský, podle jehož románu se právě další pokračování populárního seriálu natáčí. V neděli 27. června bude hostem režisér a dobrodruh Steve Lichtag.

Ve čtvrté řadě televizního seriálu Zdivočelá země se před kameru postavila nejen řada populárních českých hereckých osobností, ale i člověk, jehož jméno je sice nejen v Česku všeobecně známé, ale hercem přitom není. O koho se jedná? O dramatika, bývalého disidenta a českého exprezidenta, který si v seriálu zahrál sám sebe – o Václava Havla.

Myšlenka angažovat jej jako herce poprvé zazněla na tiskové konferenci v České televizi. Vznikla vlastně mimochodem. To když se přímo na tiskové konferenci Václav Havel ozval se slovy: „A nenašla by se v té čtvrté řadě nějaká role pro herce-amatéra?“

Jménem Václava Havla však výčet osobností, které se na natáčení seriálu podílely, však nekončí. Kromě jmen známých z prvních tří řad se diváci mohou těšit například na Marka Vašuta, Marka Němce nebo Františka Němce – i ti se nově postavili před kameru během natáčení Zdivočelé země.

S jakými postavami se vlastně diváci a fanoušci Zdivočelé země ve 4. řadě seriálu opět setkají, a kdo naopak ze seriálu zmizí? I to se dozvíte ze záznamu celého rozhovoru, v němž Jiří Stránský nezapomněl připojit ani některé veselé historky z natáčení.

Záznam celého rozhovoru s Jiřím Stránským a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: als
Spustit audio