Jiří Paroubek, předseda ČSSD

Hostem dnešních Dvaceti minut Radiožurnálu je předseda České strany sociálně demokratické Jiří Paroubek. Dobrý den, pane předsedo, vítejte v rozhlase.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Dobrý den.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pane předsedo, podle včera zveřejněných výsledků průzkumu stranických preferencí agentury STEM by v těchto dnech funkční vládu mohla utvořit buď pouze velká koalice ČSSD a ODS, nebo s těsnou většinou 103 mandátů koalice ČSSD a KSČM. Jakou variantu byste případně volil? Byť uznávám, že ta otázka je v tuto chvíli poněkud virtuální.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, já myslím, že je především předčasná. Protože pokud vím, tak významná část lidí není rozhodnuta a jen tak mimochodem, v neděli jsem se účastnil na kongresu SPD, německé sociální demokracie a tam měli precizní analýzy toho svého volebního výsledku a z toho vyplynulo, že zhruba třetina lidí se rozhodla až v těch posledních dnech. Takže a z té zkušenosti z těch předchozích voleb víme, že většina těch lidí, která se rozhoduje v poslední chvíli, tak patří k voličům sociální demokracie.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Z toho tedy se dá vypozorovat, že volby, které tedy s největší pravděpodobností budou na konci května 2010, tak na ně se začnete předvolebně připravovat až na poslední chvíli?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
To vůbec ne. To samozřejmě, že ti naši voliči, kteří jsou přeci jenom vlažnější ve vztahu k nám nežli, nežli voliči, řekněme, komunistů nebo ODS, tak potřebují svůj přísun informací, potřebují se dozvídat. Ale oni se rozhodnou, jestli jim to stojí za to k těm volbám jít, až v těch posledních dnech. To už tak je.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Když jsem zmiňoval velkou koalici, tak vy dobře víte, pane předsedo, na co se ptám. Čistě principiálně. Ve chvíli, kdy se povede opět tak hezký výsledek, podobný tomu výsledku sněmovních voleb z roku 2006, tak brání se ČSSD pod vaším vedením principiálně velké koalici s Občanskou demokratickou stranou?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, samozřejmě principiálně se bráníme velké koalici, rádi bychom, aby bylo jiné řešení. Ale pokud by zcela teoreticky, já nemyslím, že to nastane, takový, taková situace, protože věřím tomu, že sociální demokracie výrazně vyhraje ve volbách, pokud by to nicméně nastalo, tak si myslím, než volit nějakou cestu pro politický systém a politickou kulturu velmi riskantní získávání politických přeběhlíků z jiných táborů politických, tak samozřejmě, že je lepší jít tou cestou velké koalice. A to už jsem dal několikrát najevo. A změnil jsem také svůj názor, protože nikdy člověk nemůže říkat nikdy, že nemohou nastat nějaké řešení, které jsou prostě extrémní, nebo které jsou nečekaná, které jsou nečekané, protože prostě taková situace remízy, jaká nastala v minulých volbách, tak se podle mě nemůže opakovat, ale čistě teoreticky se to stát může.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Říkáte, že se nemůže opakovat. To ale přece odhadujete, pane předsedo.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, já myslím, že to ta, ta pravděpodobnost toho, že to může nastat, je prostě minimální.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Z druhé strany, tedy myslím tím ze strany občanských demokratů jdou zatím hlasy, protože předsedou občanských demokratů je Mirek Topolánek, že velká koalice prostě nepřipadá v úvahu. A Mirek Topolánek to velice personalizuje, protože říká, že velká koalice s ČSSD pod vedením vás, tedy Jiřího Paroubka, pro něho není přípustná. Je tedy on pro vás tou případnou překážkou pro velkou koalici?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, těžko bych si to uměl představit, že ve vládě, kterou bych vedl já, čistě hypoteticky, vládě velké koalice, tak že by byl zrovna on zastoupen, nebo pan Langer. To je zřejmé. A stejně tak asi oni by si těžko uměli představit, že bych tam byl, že bych tam byl já v tom případě, když by oni sestavovali vládu po těch minulých volbách. Koneckonců já jsem tehdy při té, při té, v té variantě, kdy jsme jednali o vytvoření vlády s ODS a s lidovci, tak já jsem do té vlády jejich nechtěl. To je zřejmé.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Na druhou stranu i přes, řekněme, v médiích proklamovaný nedobrý vztah mezi vámi a Mirkem Topolánkem, mnohdy to je nazýváno tím, že prostě nejste schopni se spolu domluvit, tak například na kandidátovi na českého eurokomisaře Štefanu Fülem jste se dohodli relativně rychle. Takže nějaká cesta mezi vámi evidentně existuje.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
A tak já myslím, že se to trošku, že se to trošku přehání s tím ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
No, a na to se ptám, právě.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
... že nejsme schopni se domluvit. Já samozřejmě chci být velmi korektní, protože určitě pan Topolánek zase ve vztahu k svým příznivcům potřebuje vypadat velmi nesmiřitelně. Asi nesmiřitelně, nesmiřitelněji nežli já k příznivcům sociální demokracie. My jsme se sešli v poslední době několikrát, když jsme jednali o evropském komisaři. A také dalších otázkách. A myslím, že lidsky my si docela rozumíme, ale samozřejmě každý představujeme jiný politický názor a jsme si toho dobře vědomi. Problém je v jedné věci, že pokud dojdeme k nějakému přijatelnému kompromisu, což jsme v osobě pana Füleho došli k takovému kompromisu, určitě jsem nebyl nadšen ani já, že jsem neprosadil pana Špidlu, ani pan Topolánek, že neprosadil pana Vondru. Ale došli jsme k tomu kompromisu, no, tak zas aby to pak média, nebo část médií neměla, neměla přehánět v tom, že tedy na jedné straně někdy se vůbec podle nich neumíme dohodnout, a na druhé straně, když se dohodneme, tak že jsme zrovna dohodli vládu velké koalice. To je prostě ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Na to jsem se, pane předsedo, nechtěl ptát. Ale, když už mluvíte ...

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
No, já jsem to nicméně uvedl.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
... o, o tom, že jste nebyl rád za výběr Štefana Füleho v porovnání s původní volbou Vladimíra Špidly, tak na druhou stranu Štefan Füle byl přece v té technokratické vládě nominován vámi, tedy ČSSD. To je přece člověk, který je vnímán jako člověk České sociální demokracie. To znamená, že ta volba eurokomisaře je v podstatě vítězství České sociální demokracie.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, já jsem nepoužil slovo "nebyl jsem rád", ale bylo to to řešení, které já jsem označil jako druhé nejlepší. To první nejlepší jsem viděl v panu Špidlovi, to druhé nejlepší v panu Fülem.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Takže to, co jsem teď říkal, že vyhrála de facto sociální demokracie při výběru eurokomisaře za Českou republiku, je v podstatě pravda.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, já myslím, že to byl politický kompromis. Že sociální demokracie nevyhrála v tom, že by měla tu, to své prosazované řešení, ale přišli jsme s řešením, které bylo přijatelné i pro ODS, protože pan Füle není nějaký soc..., jednak není sociální demokrat a myslím, že názorově je možná mírně napravo od nás. A to bylo asi přijatelné také pro ODS. V některých názorech, které pan Füle má v té zahraničně politické oblasti prostě, tam se naše názory nepotkávají.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Já jen připomínám, že posloucháte Dvacet minut Radiožurnálu. A dnes je mým hostem Jiří Paroubek, předseda České strany sociálně demokratické. Pane předsedo, v současné Občanské demokratické straně, která je těsně před svým kongresem, který zahájí teď o víkendu, probleskuje značná nespokojenost se současným vedením. A zejména s předsedou Mirkem Topolánkem. Byl byste, pane předsedo Paroubku, raději, kdyby ODS po tomto kongresu vedl někdo jiný, například současný místopředseda Petr Gandalovič, který oznámil to, že by k tomu byl ochoten?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, i kdybych si to myslel, tak to asi neřeknu. A já neříkám, co si myslím v tomto případě, protože to je ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
A, pardon, proč ne?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Protože to je vnitřní věc Občanské demokratické strany.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pane předsedo, komentujete na ODS první poslední, proč ne toto?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, první, poslední ani ne, to nemáte pravdu. Když se mě někdo na něco zeptá, tak to komentuju. Ale v tomhle případě mně to připadá hodně nekorektní. A samozřejmě, že je to věcí ODS, koho bude mít jako předsedu. A já bych nechtěl, kdybych někoho snad, nedej bože, podpořil, tak bych mu nechtěl dát polibek smrti. Aby se zítra napsalo v novinách, tak Paroubek tady podpořil Gandaloviče, no, tak to je diskvalifikující.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Ne, já se zeptám, zeptám se z jiné strany. Oba víme, myslím, že to vědí posluchači Radiožurnálu, že například plzeňská organizace ODS a potom mnoho regionálních organizací volají po tom, aby ten kongres byl volební. To znamená, aby se minimálně o křeslo předsedy ODS svedl volební boj. Je to pro Českou sociální demokracii dobrá zpráva? Jsme půl roku před volbami.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, půl roku před volbami, víte, to, že se mezi sebou ODS nějak dohaduje, tak pro nás nemá žádný velký význam. To je jedna věc. Ale mámli být upřímný, a já se o to chviličku pokusím být upřímný v téhle otázce ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
To znamená, pane předsedo, že předtím jste upřímný nebyl?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
... kde z taktických důvodů asi, no, tak úplně ne, samozřejmě. Já na to názor mám, ale nebylo by asi taktické, abych ho říkal. Ale mámli být upřímný, tak nám by udělalo spíš radost, aby ODS už se přestala hádat mezi sebou, aby se v tom dobrém slova smyslu, začala hádat o věcné problémy s námi. Protože když chybí tady ten společenský diskurz, když chybí ta diskuse mezi těmi dvěmi největšími stranami, tak prostě to není v pořádku. A myslím, že lidé čekají na to, jaké budeme mít názory na ty hlavní společenské události. A teď trošku ten společenský diskus aspoň nám chybí.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pane předsedo, znovu apeluji tedy na vaši upřímnost. Vy jste ...

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Ale tohle bylo upřímné.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Dobře. Vy jste o ní začal mluvit. Tak, ve chvíli, kdy by se přihodilo to, že teď o víkendu, tak říkajíc, ODS přepřáhne předsedu, půl roku před volbami, to mi neříkejte, že to není dobrá zpráva pro ČSSD.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, pokud, pokud ODS najde někoho schopnějšího nežli pana Topolánka, tak to nemusí být dobrá zpráva pro sociální demokracii. Já se přiznám, pane redaktore, že tam nikoho schopnějšího než pana Topolánka nevidím v tuhle chvíli. Protože předseda strany není, síla předsedy strany přeci není jenom v tom, že, řekněme, má silné osobní preference, ale také v jiných vlastnostech, v určitém charismatu, v určité manažerské schopnosti, v řadě dalších otázek, aby byl silný. A tak v tuhle chvíli nevidím, možná také z neznalosti a to netvrdím, ale pokud by došlo k takové změně, která by přivedla úplně nové jméno, silné jméno člověka, který by byl rychle schopen se etablovat, tak by nám to udělalo asi starosti.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tak. A teď pojďme k další události. Ta je stará v podstatě jen v řádu hodin. Herec Michal Pavlata před několika dny na mezinárodním fóru řekl, že sociální demokracie je porodní bábou komunismu. Vy jste, pane předsedo Paroubku, reagoval obratem. Teď cituji přesně: "Pan Pavlata byl v roce 1986 odsouzen za rozkrádání majetku. Myslím si, že tehdy zřejmě, když byl ve vězení, tak trošku objevil jakési protikomunistické sklony. A možná se stal i disidentem." To byla vaše slova. Ve skutečnosti ovšem šlo o jeho bratra, bývalého senátora Josefa Palatu. Dnes jste se v deníku Právo omluvil za záměnu jmen. Ptám se tedy, znamená to, že stále trváte na tom, že byl Josef Palata odsouzen za rozkrádání majetku?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, podle mých informací ano. A pokud to tak bylo, tak že jsem si, že jsem zaměnil ty dva lidi, jednoho bratra s druhým, no, tak myslím, že je v pořádku, že jsem se omluvil.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Toto já vůbec nerozporuji. Já se jen ptám na to, jestli trváte na tom trestném činu rozkrádání socialistického majetku, když on i jeho tehdejší obhájce Otakar Motejl tvrdí, že to bylo za jiný paragraf, a ten se jmenoval nedovolené podnikání.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, ono jestli nevíte, já to, já myslím, že by bylo dobré se soustředit také na to, co řekl pan Pavlata. Já jsem se omluvil za nějaký výrok, který byl na adresu jiné osoby než měl jít. To je v pořádku. No, ale jestliže někdo říká takové nesmysly, jako že sociální demokracie je porodní bába komunismu a nehodlá se omluvit, nebo jestli říká, že sametová revoluce byla moc sametová, to znamená, že asi chtěl nějakou revoluci kandelábrů, a pak ještě bych pod čarou zdůraznil některé další jeho výroky ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pane předsedo, věřte mi tomu, že až ve vysílání Radiožurnálu bude pan Michal Pavlata, tak na tyto výroky a na argumentaci kolem nich se zeptáme. Na druhou stranu, vy jste napsal, a v té omluvě stojí: "Omlouvám se za argumenty, které jsem použil, protože se týkaly výhradně jeho bratra."

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
No, to je pravda. Znovu, týkaly se jeho bratra.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tedy, znovu se tedy musím zeptat. Vy považujete v osmdesátých letech minulého století trestný čin rozkrádání majetku na stejné jaksi rovině jako byl trestný čin nedovoleného podnikání? Protože to bylo to, za co on byl odsouzen.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Podle mých informací, to říkají oni, já říkám něco jiného. Mám jiné informace.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
To říká i jeho tehdejší obhájce Otakar Motejl.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
No, ale kdo by ho už měl jiný obhajovat než jeho tehdejší obhájce? Takže já v tom nevidím, nevidím žádný, žádný, něco takového, že by pan Otakar Motejl byl nějaký arbitr elegance.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tak, shodou okolností je ombudsmanem České republiky.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já vím, že je, já jsem taky nedávno zažil jeho nevhodné výroky ve vztahu k mé vlastní ženě, které, myslím, že byly i publikovány. Takže nevidím ho jako člověka, který by měl postupovat jako bývalý obhájce pana Pavlaty nějak jinak. Samozřejmě je to nepříjemná záměna, já jsem se omluvil. A myslím, že to je v pořádku, že jsem se omluvil. Nicméně ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
A teď jenom, abych si to, pane předsedo, úplně vyjasnil.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Nicméně ten čin pana Pavlaty, a to se shodněme, nebyl politického charakteru. Nebo máte pocit, že byl politického charakteru?

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
To myslím, není úplně na mně, abych já to soudil. Ale skoro ...

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak já taky nebudu soudit něco jiného. Takže, nezlobte se, ale ten, kdyby to byl politický ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Vy jste, vy jste ...

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Kdyby to byl takzvaný politický delikt podle komunistického zákona, no, tak bych asi s tím měl problém.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pane předsedo, vy jste ale, nenuťte mě znovu citovat to přesně, co vy jste řekl. Protože vy jste to postavil do politického kontextu. Vy jste poté, co on něco politického řekl, tak vy jste ozřejmil to, že byl trestně stíhán v osmdesátých letech ...

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak jsem řekl, ano, řekl jsem, že nebyl žádný ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
... a řekl jste, že na základě toho se stal disidentem.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
... že nebyl žádný... Ne, to jsem neřekl. Já jsem řekl, že zřejmě tam objevil své disidentské sklony, a že proto říká takovýhle nesmysly. Já také očekávám, že pan Pavlata se omluví za své nesmyslné výroky vůči sociální demokracii. Neslušné, hnusné výroky.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Měl by se omluvit vám, nebo celé sociální demokracii?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že mně se nemusí omlouvat, nechť se omluví sociální demokracii. A víte, znova opakuju ty jeho výroky také o té moc velké sametovosti sametové revoluce. To přeci je výzva k nějaké revoluci kandelábrů nebo k čemu? K čemu to vyzýval na mezinárodní konferenci pan Pavlata?

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Znovu opakuji, toto je otázka mířená bezesporu na Michala Pavlatu.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
No, ale tak já jsem, já jsem to posuzoval v celém kontextu, to je celé.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Posloucháte Dvacet minut Radiožurnálu. A předseda České strany sociálně demokratické Jiří Paroubek je dnes jejich hostem. Pane předsedo, vláda Jana Fischera posunula termín pro podání nabídek v tom super tendru na likvidaci ekologických škod na 10. červen roku 2010. Čímž přesunula z logiky věci, když volby jsou na konci května, rozhodnutí o výsledku toho tendru na příští, doufejme, politickou vládu. Jak tento krok hodnotí Česká sociální demokracie?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
No, tak je to mírně alibistický krok, to je zřejmé. A uvidíme, jak se ty věci budou dál vyvíjet. My bychom chtěli mít jistotu, že, že celý ten průběh té soutěže bude korektní a uvidíme také, jak k té konstrukci se bude, bude přistupovat. Protože představa některých lidí, jako je pan Kalousek a další lidé, že by snad ta zakázka se měla pohybovat v řádech nějakých 110 miliard korun, tak je prostě z našeho hlediska šílená.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Vy máte jinou představu o té sumě?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že odborníci hovoří zhruba o poloviční představě. Že by se to dalo zkrátka udělat za poloviční cenu. Plus možná nějaké dodatky. Takže tady je ve hře možná několik desítek miliard korun, které mají asi podobnou úlohu, jako třeba, pokud jde o církevní restituce.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Předpokládám, že kdyby Česká sociální demokracie hodně nechtěla, aby vůbec ten tendr byl spuštěn, že by to dokázala přes své lidi ve Fischerově vládě zablokovat.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak, já nevím, kdo jsou naši lidé ve Fischerově vládě, ne určitě ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Odhaduji, že ti, kteří, které jste tam nominovali.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Jistě, ale to jsou lidé, které jsme nominovali, ale kteří nejsou členy sociální demokracie. Tady neexistuje žádná stranická kázeň, takže bychom museli ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Já se omlouvám za technickou vsuvku, pane předsedo. Tito lidé bez stranické kázně ale například velice pečlivě hlasovali o tom, kdo bude eurokomisařem.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak asi hlasovali pro dobrou věc. Takže my musíme ty lidi přesvědčit o tom, že se jedná o dobrou věc a pokud o to půjde. Já bych ten tendr ekologický úplně nezavrhoval, pokud bude za rozumnou cenu. To znamená, že by se ta cena pohybovala někde kolem 50 miliard namísto těch 110, kde uvažují lidé, jako je pan Kalousek, pan Háva a další lobbisté, pan Dalík, tak to je věc, o které se možná dá uvažovat. Možná, ale neříkám to s určitostí. Rádi bychom se v těch věcech orientovali, protože ty informace tak podrobné nemáme.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tak. A pane předsedo, ještě jedna poslední otázka. Proč jste kritizoval za výjimku z Listiny základních práv Evropské unie připojené k Lisabonské smlouvě vládu Jana Fischera a ne Václava Klause, který si tuto výjimku jako podmínku svého podpisu dal?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Ale to není pravda, že jsme nekritizovali Václava Klause. My jsme už ve svém prvním vyjádření k tomu, v první tiskové zprávě řekli, že nesdílíme tento názor Václava Klause, že nemáme žádné, žádný právní, žádné právní stanovisko, které by potvrzovala. Potvrzovalo jeho názor. Nicméně je to jeho podmínka a že tedy, pokud jde o to, aby byla ratifikována Lisabonská smlouva, pokud na tom bude trvat, no, tak pro nás je to priorita, aby byla ratifikována Lisabonská smlouva. Pokud obětí byla úmluva lidských práv a svobod, tak řeknu zcela otevřeně, že je to pro nás příliš velká oběť, že možná, možná, a nikdo mi to zatím nějak zvlášť nevyjádřil, že Fischerova vláda, a v tom vidím, v tom mám výhradu k tomu, co dojednala, se měla soustředit jenom na článek 17 odstavce 1 té úmluvy lidských práv a svobod. A řeknu zcela otevřeně, že pokud bude vláda sociální demokracie, tak se budeme v těch jednáních snažit to buďto zúžit na toto, na ta majetková práva, pokud to půjde, anebo, nebo také se může stát, že vůbec opustíme tuto myšlenku té, té redukce té smlouvy v českých podmínkách úmluvu lidských práv a svobod. Koneckonců v těch příštích 2, 3 letech ta úmluva Lisabonské, Lisabonská smlouva bude platit včetně úmluvy, uvidíme, co to udělá, jestli se u nějakého německého soudu objeví žaloba ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
To rozhodně, pane předsedo, jen se zeptám, až jaksi přijde na lámání chleba v Parlamentu České republiky bude asociační dohoda Evropské unie s Chorvatskem, ke které by měla být připojena i tato výjimka pro Českou republiku z listiny, tak jak se zachová Česká sociální demokracie?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že nemám definitivní stanovisko, ale z mého hlediska teď v tuhle chvíli říkám, že není kam pospíchat.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tolik pro dnešních Dvacet minut Radiožurnálu s předsedou České strany sociálně demokratické Jiřím Paroubkem. Pane předsedo, díky za váš čas a na shledanou.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Také děkuju a na shledanou.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Martin Veselovský byl u mikrofonu Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu. Přeji vám příjemný podvečer.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je NEWTON Media, s.r.o. Texty neprocházejí korekturou.

autor: mav
Spustit audio