Jiří Paroubek, předseda ČSSD

Kdo nám bude vládnout? Jak dlouho se ještě udrží u moci Topolánkova vláda v demisi? Kdy budou nakonec předčasné volby? To jsou otázky, na které hledají odpověď politici. ČSSD dnes řekla prioritou je pro nás vláda nestranických úředníků. O termínu, kdy by měl takový kabinet vzniknout, však prý s Mirkem Topolánkem nebyla řeč. Vzápětí uspořádala tiskovou konferenci Občanská demokratická strana, ta má 4 scénáře, do kdy by měla zemi vést vláda v demisi. Nejkratší počítá s vládou jen do schválení protikrizových zákonů, nejdelší do předčasných voleb. Co si máme o našich politicích myslet? Dohodnou se, anebo jim bude muset pomoci prezident Václav Klaus? Budeme se ptát. Do studia Českého rozhlasu v Poslanecké sněmovně zdravím předsedu ČSSD Jiřího Paroubka. Dobrý den pane předsedo.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Dobrý den.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Pane předsedo, jak tomu máme my voliči rozumět, jste vy politici schopni nějaké dohody a rýsuje se taková dohoda, jak to cítíte?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak já myslím, že po včerejšku jsem začal být optimistou, protože v pátek, když jsem jednal s panem předsedou Topolánkem, tak jsem si říkal, že to jednání nemá smyl, že v tomhle stylu jednání nemá smysl pokračovat, protože nic, co z těch předmětů toho jednání jsem řekl, tak k tomu nebylo možné nalézt kompromis. Včera jsem měl jiný pocit, takže já předpokládám, že jsme schopni ty věci, těmi věci pohnout a velice rychle je řešit, to znamená v řádech několika dnů. Pan premiér sice tady několik dní od středy nebude, ale myslím, že do konce týdne bychom měli mít jasné obrysy té dohody a mohli bychom o nich informovat prezidenta republika.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
To znamená do konce týdne, do neděle by měla být jasná dohoda na termínu předčasných voleb a i na tom, jaká vláda k nim dovede a jak dlouho by tato vláda vládla?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak já myslím, že pokud jde o termín předčasných voleb, tak jsme se v zásadě domluvili včera s panem premiérem, já jsem se snažil informovat i komunistickou stranu o tom, jestli pan premiér informoval koaliční partnery své, tak to nevím, jestli učinil, takže já předpokládám, že tady bude širší dohoda a že předložíme společně nebo většinou, většinově návrh ústavního zákona, který by umožnil zkrátit volební období, řekněme, do 20. října tohoto roku. To znamená těsně před tímto datem by mohly proběhnout předčasné volby.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Berete to trochu jako své vítězství, protože vy jste si přáli nejdříve říjnový termín, koalice, premiér Mirek Topolánek mluvilo tom, že by si přál předčasné volby co nejdříve, ze začátku mluvil dokonce o červnu, červenci, a potom uváděl zářijový termín, takže to, že jste se dohodli na tom říjnu, to je pro vás, řekněme, velmi výhodné?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
No, já si nemyslím, že to je nějaké výhodné pro sociální demokracii, já myslím, že je to termín, který je první možný, protože zhruba 5, 6 měsíců od té chvíle, co bude schválen ten ústavní zákon, to znamená, řekněme, že bude schválen v dubnu, když se na tom všechny strany shodnou, tak bude trvat, než se nastaví statistika na volby přes Český statistický úřad, takže to není dáno, že by politické strany chtěly nebo nechtěly udělat volby třeba v červnu nebo v červenci, ale prostě je tady jednak nějaký zákon, který musí tu věc ukončit a jednak je tady potřeba nastavit statistiku a to nějaký měsíc trvá, takže ten, řekněme, přelom září, října je první termín, kdy je to realisticky možné.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Třeba v hospodářských novinách ale dnes psaly, že chcete co nejpozději předčasné volby kvůli tomu, že ČSSD klesají preference a strana sklízí kritiku za to, že během evropského předsednictví svrhla Topolánkovu vládu, a čím později navíc volby budou, psaly v Hospodářských novinách, tím hlubší bude v Česku krize, na kterou doplácí hlavně voliči ČSSD a to by sociálním demokratům mohlo přidat hlasy. Jsou toto i důvody upřímně, proč chcete oddalovat ty předčasné volby?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak podívejte, ten poslední průzkum STEM, který je vlastně ten nejčerstvější z těch průzkumů, které jsou k dispozici, tak ukázal, že pokud jde o ten volební výsledek, pokud by ty volby teď, tak by sociální demokracie získala 92 mandátu v dvousetčlenné sněmovně a 3 koaliční strany 83. Takže my se skutečně nebojíme předčasných voleb, to je jedna věc, ať už budou v červnu nebo v listopadu. No, a druhá věc, myslím si, že je potřeba také vidět i další věci, nejen to evropské předsednictví, ale také to, že 56 procent respondentů podle jiného průzkumu se vyjadřuje jasně. Říká, že vítá to, že tato vláda skončila.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
To říká Jiří Paroubek ve Dvaceti minutách Radiožurnálu. Jaká vláda by mohla zemi dovést k předčasným volbám a kdo by takovou vládu měl vést? Dozvíme se už za chvilku. Pište nám samozřejmě i své postřehy, názor a otázky náš email je dvacetminut@rozhlas.cz a náš host, předseda ČSSD Jiří Paroubek, je stále ve studiu Českého rozhlasu v Poslanecké sněmovně. Pane předsedo, kdy má podle vás nastoupit nová vláda? Vy jste mluvil na začátku o tom, že ta dohoda by mohla být už do konce tohoto týdne, takže bude součástí dohody i nějaký termín, kdy by měla nastoupit nová vláda?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak to záleží do značné míry také na prezidentovi republiky, ale předpokládám, že pan prezident, že pokud bude vidět dohodu politických stran, takže to bude respektovat, ale nemůžu samozřejmě mluvit za pana prezidenta. Já předpokládám, že ta výměna vlády bude provedena během 3, 4 týdnů.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Můžete dnes teda už zcela vyloučit, že byste tolerovali Topolánkovi vládu do konce českého předsednictví Evropské unii, nebo alespoň do eurovoleb, které budou 5. června, protože ještě o víkendu jste o této možnosti mluvil?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Ano, mluvil jsem o této možnosti ovšem za předpokladu, že skončí ministr vnitra Langer a taky nejvyšší státní zástupkyně Vesecká. Topolánkova vláda není schopna tuto sebereflexi provést, tudíž bude lepší, když skončí celá.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Ivan Langer ale řekl dnes v Právu, že vy nejste v situaci, kdy byste si mohl klást podmínky a ukazovat prstem ten ano, ten ne. Vy cítíte, že teď takovou pozici máte, pane předsedo?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak já myslím, že tahle pozici, řekněme, nebo pozice, tahle záležitost, pokud jde o změnu vlády, tak vyplývá z ústavy. Prezident, pokud není napsáno nikde jinde, tak by měl konat velmi rychle, nebo dokonce bezodkladně. Takže určitě pan prezident bude čekat na dohodu politických stran. Dohoda politických stran není, myslím, že pan ministr vnitra Langer by neměl té dohodě překážet a pokud jí překáží, no, tak se nedá nic dělat, tak my musíme z toho vyvodit závěry a my si neumíme představit takovou vládu, kterou bychom svým způsobem v rozporu s duchem ústavy tolerovali ještě několik měsíců, prostě ne.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Nicméně odborník na ústavní právo Václav Pavlíček se domnívá, že premiér Mirek Topolánek momentálně nemůže odvolat ministra vnitra Ivana Langera. Říká demisi nemůže podat někdo, kdo už v demisi je, vysvětluje Pavlíček v agentuře ČTK. Vy máte jiný právní rozbor, pane předsedo?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak to má určitě pan profesor pravdu v tomhle tom, ale ty jmenovací dekrety na ty lidi, které, na ty členy vlády, kteří jsou v demisi, tak, tak, myslím, dělá prezident a myslím si, že sám ministr vnitra Langer by neměl, neměl překážet, pokud vadí jedné z těch stran, od kterých se očekává, že uzavřou kompromis. Já na jeho místě bych odešel.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Podle Ivana Langra se jen snažíte tím, že žádáte jeho odvolání z vlády odvést pozornost od vašeho selhání, podle něj umíte jen bořit a ničit, ale už nemáte promyšlen plán B, co potom dál s vládou. Řekněte upřímně.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Paní redaktorko, já myslím, že to je úplně mimo mísu to, co říkáte.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Já tady cituju Ivana Langera.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
No, tak ten může říkat, co chce, ale tady je ústava, jak jsem vám řekl, podle ústavy je, že prezident by měl konat bezodkladně, jestli bude konat, řekněme, za 2, za 3 týdny, tak je trošku rozdíl, než když bude konat, řekněme, za 10 týdnů, nebo 12 týdnů. Takže pan prezident také se vyjádřil včera jasně, že chce rychlé řešení, takže my tomu rychlému řešení chceme vyjít v ústrety, pokud nevidíme z té druhé strany v této věci, to znamená v odchodu ministra, jehož odchod chtějí dvě třetiny lidí, pokud nevidíme, řekněme, žádnou vstřícnost.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Jedna věc jsou mediální výstupy politiků, druhá věc je potom, co se opravdu děje na jednání mezi 4 očima řekl vám osobně přímo premiér, že Ivana Langera neodvolá za žádnou cenu?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Řekl mi to.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
A kdyby ten názor změnil, protože když se ho dnes ptali novináři na tiskové konferenci, jestli ještě pořád trvá na tom, že Ivan Langer zůstane v tý jeho vládě v demisi, tak se už k tomu dál nechtěl vyjadřovat. Kdyby se změnil. Jeho názor, tak vy byste byli znovu schopni si sednout ke stolu a mluvit o té variantě držet tuto vládu v demisi až do konce českého předsednictví nebo minimálně alespoň do voleb do Evropského parlamentu, které budou 5. června?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že teď už je to, už je to dáno, když si tak, jestli mi dovolíte, já bych to řekl trošku ne příliš vznešeně, a když si chlapi něco řeknou, a to mi včera řekl pan premiér, tak já to beru za bernou minci. Prostě nechce pustit pana ministra vnitra, no, tak já to betu na vědomí a zařídím se podle toho. A celá sociální demokracie se mnou.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Takže v tuto chvíli je to definitivní, žádná tolerance vlády do eurovoleb nebo do konce června není možné?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že ne. Já myslím, že jsme schopni postavit vládu, která dokončí důstojně české předsednictví a dovede zemi k předčasným volbám, bude schopna, řekněme, předělat ten rozpočet na rok 2009, protože my stále se pohybujeme v nepravdivém rozpočtu na tento rok, a připravit také rozpočet na příští rok a to bude lépe, když to bude vláda, která bude mít podporu většiny politických stran, nebo dokonce všech, než vláda, která nemá jistou většinu v Poslanecké sněmovně.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
O jakou vládu půjde, tak na to odpovíme za chvilku. Připomínám, že Jiří Paroubek je stále hostem Dvaceti minut Radiožurnálu. Řekněte mi, pane předsedo, pokud se dohodnete na přechodné vládě, na předčasných volbách, kdo potom půjde za prezidentem Klausem s těmi 101 podpisy, vy nebo Mirek Topolánek, nebo tam půjdete oba spolu?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak já myslím, že to je pak otázka, jestli tam půjdeme my dva spolu, nebo jestli tam půjdou předsedou všech politických stran, nebo bude stačit panu prezidentovi telefonická informace, ale já bych řekl, že to asi i z hlediska formálního bude dobré, když pana prezidenta budeme informovat.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Cítíte, pane předsedo, že už se začínáte domlouvat se svými partnery i na tom, že jednoznačně ta vláda, která by měla vzniknout a která by měla nahradit kabinet Mirka Topolánka, který je v tuto chvíli v demisi, že to bude vláda úřednická?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že to jiná vláda nemůže být, nežli vláda úřednická nebo chceteli vláda nestranických odborníků.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
ODS trvá na tom, aby byl sestavením, nové vlády pověřen Mirek Topolánek, byť netrvá na tom, že by tu novou vládu potom vedl. Dovedete si tuto možnost představit?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
To je mimo literu i ducha ústavy, takže to si neumím představit.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Měl by tedy vládu sestavovat někdo, kdo bude potom i premiérem?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
To si myslím, že by bylo to správné řešení a politické strany by měly se shodnout na takové osobnosti a také předložit této osobnosti návrhy, s kterými by on pracoval s návrhy ministrů, s kterými by on pracoval.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Tedy tu novou vládu by podle vás už neměl sestavovat žádný politik, ale někdo z těch odborných?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Myslím si, že by to bylo nejlepší.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
A bavíte se třeba už s Mirkem Topolánkem na těch jednáních i o jménech do té možné úřednické vlády?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Myslím, že některá jména padla, ale to není v tuhle chvíli důležité, důležité je, že jsme se dohodli o tom, jak můžeme postupovat dál při sestavě té vláda a to myslím, že jsme se dohodli. Dnes večer v těch v tom jednání budeme pokračovat a já jsem opravdu zatím v těch posledních hodinách příjemně překvapen z té ochoty vlády ty věci rychle a celkem i věcně řešit.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Dobrá, pojďme tedy přece jenom k těm jménům, když říkáte, že některá jména už padla. Řeknete přímo, která jména padla?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že by to nebylo korektní, jednak ve vztahu k partnerům v tom jednání a jednak také ve vztahu k těm lidem.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Naposledy vedl úřednickou vládu guvernér centrální banky, současného guvernéra Zdeňka Tůmu byste si třeba na postu premiéra úřednické vlády uměl představit, pane předsedo?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já bych skutečně nerad hovořil tímto způsobem.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Měl by tedy i s ohledem na to, že je hospodářská krize vést novou vládu ekonom, bylo by to podle vás logické řešení?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Myslím, že by to bylo logické řešení, aby to byl erudovaný člověk, ekonomicky erudovaný člověk.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
A když říkáte ekonomicky erudovaný člověk, měl by to být třeba Jan Švejnar, je to jméno, které třeba vy nosíte v hlavě?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že Jan Švejnar je muž, který je příliš spjat s námi, myslím díky prezidentské volbě, že byl asi těžko přijatelný pro ODS. Měl by to být zkrátka člověk, který bude přijatelný pro, řekněme, ty politické strany.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Dnes například Mladá fronta DNES napsala, že by se v úřednické vládě mohl objevit šéf Antimonopolního úřadu Pecina, nebo šéf ČSA Lašák, nebo ekonom Martin Jahn. Jsou to pouze spekulace nebo i taková jména už při těch jednáních padla, pane předsedo?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Typově taková to jména jsou ta jména, o kterých můžeme uvažovat.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
A kolik odborníků, si myslíte, že by ty jednotlivé strany měly vyslat do té vlády, kolik třeba byste tam rádi vyslali vy za ČSSD?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že tady nejde o nějaké kontingenty, tady jde spíš o to, aby to byli lidé, kteří budou znalí a kteří podle možnosti si už získali kredit svojí činností, anebo u kterých je předpoklad, že si ten veřejný kredit získají.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Když se spekuluje o těch jménech, minulý týden padlo ještě jméno, že by takovou úřednickou vládu mohl vést Miloš Zeman. Umíte si to vůbec představit?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak já myslím, že by především v čele vlády, ale také mezi ministry neměli být, řekněme, lidé, kteří chtějí sami ještě v té politice něčeho dosáhnout, měli by to bát lidé, kteří buďto už rezignovali na politickou kariéru, anebo by to měli být lidé, kteří ani tu politickou kariéru dělat nechtějí. Takže rozhodně lidé, kteří nebudou třeba kandidovat v těchto volbách, kteří nepodpoří žádnou politickou stranu v těchto volbách a podobně. To by měl být jakýsi čestný závazek těch lidí.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
To říká Jiří Paroubek ve Dvaceti minutách Radiožurnálu. Pane předsedo, jak vypadá vůbec takové vaše jednání s Mirkem Topolánkem? Každý si pamatuje vaše slovní přestřelky. Když se teď scházíte na jednáních o nové vládě, tak žádné emoce, normálně se spolu bavíte?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak myslím, že ještě to páteční jednání bylo ve znamení jistých emocí, protože já jsem to docela chápal, myslím, že těmi emocemi trpěla minulý týden celá ODS, kdy hledala spiklence a spiknutí, viníky té své prohry na půdě parlamentu, ale myslím si, že dnes nebo včera jsem měl velmi dobrý pocit a bylo to v zásadě, říkám, jednání přátel, to nemohu říct, ale jednání, které bylo korektní a zdvořilé.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Takže vy přijdete do Kramářovy vily, tam vás pohostí, premiér vám nabídne kávu, tak si to máme představit?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak myslím, že to se tak dělá.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
A tykáte si s panem premiérem Topolánkem?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Ne, netykáme. Já zrovna nejsem nějaký velký příznivec toho, aby si politici tykali.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Vy jste přece jenom starší, vy byste mu mohl tykání nabídnout. Nenabídnete mu to, až skončí jeho pád?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslel, že mi řeknete, že já bych mu mohl tykat a on mně vykat.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
To ne, takhle jsem to rozhodně nemyslela. Jestli neuvažujete o tom, že byste mu třeba tykání nabídl?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že by to příliš, řekněme, že by to mohlo zbytečně zmírnit naše vztahy, to by nebylo dobré.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Jiří Paroubek je hostem Dvaceti minut Radiožurnálu. Nechme teď vládu, vraťme se do Poslanecké sněmovny, tam se dnes znovu rozhodovalo o úplném zrušení poplatků u lékaře. Vládním stranám se nepodařilo návrh zamítnout, sněmovna se jím proto bude dál zabývat. Pane předsedo, není přeci jen populistické do nekonečna usilovat o zrušení poplatků, když už od zítřka nebudu muset platit třeba děti do 18 let?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak jak to kdo vidí, tak zhruba dvě třetiny lidí si myslí, že je třeba poplatky zrušit a my si to myslíme také, takže my o to budeme usilovat, my jsme něco lidem slíbili, takže své sliby se snažíme plnit. Myslím, že je to, řekněme, ten hlavní důvod toho, to že lidé vidí, že se snažíme své volební sliby plnit, proč, řekněme, máme v tom politickém životě země takovou pozici, jakou dneska máme.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Myslíte, že se to povede, že poplatky ještě zruší tato sněmovna v tomto složení?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já myslím, že tomu bych dával přednost v tomto složení a to si myslím, že je realistické, že bychom mohli dojít k nějaké, nějaké kompromisní verzi, nějaké verzi, která se podobá tomu návrhu, který předkládali v tom předchozím jednání pánové poslanci Hovorka a Carbol z lidové strany. Pokud by takový návrh byl předložen, tak bychom ho asi, takový kompromisní návrh byl předložen, tak bychom ho asi podpořili.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Když nastoupili vaši hejtmani, tak se v krajských nemocnicích a lékárnách přestaly oplatit poplatky, jenže ono se začíná ukazovat, že to není tak bezproblémové. Krajský soud v Ostravě dnes vydal předběžné opatření, na jeho základě nesmí krajská lékárna v Opavě hradit za pacienty regulační poplatky. Kraj se podle soudu dopouští úhradou poplatků nekalé soutěže a poškozuje soukromé lékárny. Tolik citace z agentur. Neukazuje se, pane předsedo, že měli přece jenom pravdu zástupci vládní koalice, když říkali, že to co dělají s poplatky vaši hejtmani, že to je protiprávní, že to měli přece jenom lépe promyslet?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Tak já myslím, že my jsme něco slíbili a snažíme se to splnit. To rozhodnutí soudu, myslím, ještě není pravomocné, takže nějakou dobu bude trvat také odvolání, takže já myslím, že ta věc není definitivní, a kromě toho my se snažíme, proto se snažíme zrušit ty poplatky, protože upřímně, jestli bych dokázal pochopit třeba poplatek za pobyt v nemocnici, tedy poplatek za stravu, tak to bych ještě se s tím dokázal smířit, ale poplatek za recept, to chápe málokdo.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Poplatky za pobyt v nemocnici třeba, připouštíte, že by zůstat mohly?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
To já nepřipouštím, protože my jsme slíbili, že je zrušíme také po volbách tedy a my je platíme tam v těch krajích, kde tedy jsou naši hejtmani, tam jsou placeny z krajských kas, ale tam bych to považoval ještě takový požadavek za, řekněme, zřetele hodný, ale co si myslím, že je špatně, tak to je ten poplatek za recept.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
A pojďme ještě k tomu rozhodnutí soudu, o kterém jsem teď mluvila. Nebudou na základě tohoto rozhodnutí třeba vaši hejtmani připravovat nějakou jinou metodu, jak poplatky vracet nebo proplácet za pacienty a také nějaký styl, který by byl společný pro všechny kraje, jeli to vůbec možné?

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Já ti nevylučuju, ale nevím, neví, co bude, jak budou uvažovat, je to dnešní záležitost, tak budeme o těch věcech určitě hovořit a uděláme si analýzu zejména právní.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Jiří Paroubek byl hostem Dvaceti minut Radiožurnálu. Děkuji za to, na shledanou.

Jiří PAROUBEK, předseda ČSSD:
Také děkuji a na shledanou.

Helena ŠULCOVÁ, moderátorka:
Za chvilku na Radiožurnálu další zprávy. Helena Šulcová přeje klidný večer.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je NEWTON Media, s.r.o. Texty neprocházejí korekturou.

autor: heš
Spustit audio