Jiří Mádl o filmu Pojedeme k moři: Jsem jako prvorodič. Nerad slyším kritiku

10. duben 2014

Jeho režijní filmová prvotina Pojedeme k moři sklízí pochvaly kritiků. Jak se mu natáčelo s 12letými dětmi? Také to prozradil známý herec Jiří Mádl, který se tentokrát chopil režisérské úlohy a uznává, že se sám někdy cítí spíš jako chlapec.

„Dnešní kluci jsou napřed,“ uznává Jiří Mádl a dodává, že sice dostal rady, jak se chovat k dětským hercům, ale nakonec s nimi jednal jako s dospělými. A často jim předehrával, i když podobné chování jako herec nesnáší. „Zjistil jsem, že je to jedna z mála režijních pomůcek,“ vysvětluje.

„Jsem prvorodič,“ říká o snímku Pojedeme k moři. Každý rodič si je sice vědom nedostatků svého dítěte, ale zároveň nerad slyší jakoukoliv kritiku. I proto ho pochvala filmu potěšila.

Jiří Mádl je podle moderátorky Lucie Výborné považován za slovanského Leonarda DiCapria, je známým hercem, vyzkoušel si profesi režiséra. A co dál? „Nestoupnu si za kameru a nebudu producentem,“ zamýšlí se a dodává, že si s čísly příliš nerozumí.

Zároveň prozrazuje své plány. „Jsem zahrnutý asi v 10 projektech a vyčkávám, jestli budou peníze,“ vysvětluje. Čím ho inspiroval snímek Dobrou noc a hodně štěstí? A proč by rád natočil film o nelegálních imigrantech? I to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio