Jihostroj je nejlepším českým týmem za posledních 10 let, má i nejvíc hráčů v reprezentaci

28. srpen 2017

Volejbalisté bojují na mistrovství Evropy v Polsku. Fotbalisté Dynama vedou tabulku Fortuna národní ligy a dorost týmu rozhodl o svém vítězství v nastaveném čase. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Pořad Sportovní ozvěny vás tentokrát zavede až k moři - do polského přístavu Štětín, který se proměnil v jedno z měst evropského šampionátu volejbalistů. V kádru jsou tři hráči českobudějovického Jihostroje Mach, Michálek a Kryštof, dalším Jihočechem je Marek Beer z Krumlova. A ve funkcích manažerů jsou dva muži, kteří také úspěšně bojovali v dresu Jihostroje - Jiří Popelka a Jakub Novotný.

Jakub Novotný dobře ví, že k mistrovství Evropy patří fanoušci, emoce, ale také nervozita. „Každý hráč musí pociťovat trochu nervozity. Když to tak někdo nemá, tak je to špatně. Já jsem se do Polska vrátil po delší době a je to prostě nejlepší země pro volejbal. Hrál jsem tu čtyři roky a umějí to tu perfektně. Mně tu skvěle hrálo a skvěle žilo. Vzpomínám na to jedině v dobrém,“ vyprávěl.

Z Polska Jakub Novotný mířil právě do Jihostroje, se kterým hned získal titul. Budějovický klub je podle něj pro reprezentaci velmi důležitý. „Jihostroj dodává hráče do reprezentace neustále. Dnes jako šéf reprezentace si přístup klubu nemůžu vynachválit. Nikdy nemají problém hráče uvolnit, je to super,“ dodal.

Koordinátor národních týmů Jiří Popelka poznamenal, že v Jihostroji České Budějovice se pracuje výborně a odráží se to na počtu reprezentantů. „Jihostroj je nejlepším českým týmem za posledních deset let a potom je normální, že tu má nejvíc hráčů,“ uvedl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve Fortuna národní lize Dynamo České Budějovice odehrálo doma vítězný duel s Ústím nad Labem. Díky výsledku 2:0 Dynamo vede tabulku soutěže.

Ondrášovka krajský přebor má za sebou třetí kolo: Hluboká - Nová Včelnice 3:1, Osek - Táborsko 2:3, Jindřichův Hradec - Katovice 6:2, Čimelice - Želeč 0:0.

Rudolfov porazil Dačice 1:0. Gól dal v první minutě nastavení Šindelář a originálně to komentoval Radim Pouzar, rudolfovská fotbalová legenda: „My jsme snad ani nechtěli vyhrát, my jsme měli cíl vstřelit gól a nakonec se povedlo obojí.“ Dále Sezimovo Ústí - Dražice 2:3, Třeboň - Olešník 0:4 a Milevsko - Protivín 1:1.

Tabulka krajského přeboru dostává docela jasné obrysy. V čele jsou sedmibodoví Olešník, Želeč a Milevsko, naopak na první body čekají Katovice a Sezimovo Ústí.

Pohádkový zápas prožili dorostenci Dynama. V lize devatenáctiletých porazili Opavu 2:1. Rozhodující gól vstřelil Martin Vlk ve druhé minutě nastavení. Přitom na hřišti byl po střídání jen šest minut. „Gól padnul po akci po straně. Viděl jsem, že Pařez neměl komu nahrát, tak jsem si odskočil, on mě našel a já jsem vstřelil mezi nohy,“ popsal.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio