Jihočeské silnice obsadí profesionální cyklisté z Čech i zahraničí

6. srpen 2015

Příznivci cyklistiky se mohou těšit na velký etapový závod, který povede Jihočeským krajem. Jeho název je Okolo jižních Čech a královská etapa vyvrcholí na šumavském Churáňově.

Závodit se bude od 2. do 6. září. Ředitel Jan Hájek už ví, že na jihočeských silnicích bude dvacet profesionálních kontinentálních týmů - patnáct zahraničních a pět českých.

Oproti předchozím ročníkům se částečně mění trasy. Zcela stejná ale zůstává královská etapa z Třeboně na Churáňov. „Tam je ráj cyklistů. Silniční kolo zažívá neskutečný boom a je tam spousta nových silnic,“ říká šumavský patriot Karel Hudeček.

Na tuto etapu závodu se rozhodně přijde podívat Pavel Sekyra, vášnivý fanoušek kola a obdivovatel Tour de France. „Pro mě je to na Churáňov dost velký mazec. Obdivuji všechny závodníky, kteří to vydrží a dojedou do cíle, protože v některých chvílích bych si sáhl na dno,“ komentuje.

Na Churáňov pojedou cyklisté 5. září. Budou muset zdolat výšku 1085 metrů nad mořem. „Na naše podmínky jsou tam pěkná stoupání, ty trasy jsou nádherné, takže myslím, že si užijí adrenalin,“ dodává Pavel Sekyra.

Kromě toho se závod Okolo jižních Čech pojede v okolí měst Nová Bystřice, České Budějovice, Tábor, České Velenice, Kaplice, Vimperk, Protivín a Jindřichův Hradec. Pořadatelem akce je Cyklistický klub RBB Invest a město Jindřichův Hradec.

autor: kaj
Spustit audio