Jihlavskou Duklu dotlačil k vítězství nad Kladnem také dlouholetý fanoušek v klubovém svetru

22. duben 2022 10:00

Jihlavští hokejisté poprvé v letošní baráži o extraligu porazili kladenské Rytíře. Pomohly jim k tomu využité přesilovky a možná také jeden fanoušek. 

Jihlavští hokejisté zdramatizovali boj o extraligu. Ve třetím barážovém utkání doma porazili Kladno 5:3 a v sérii prohrávají v tuto chvíli 1:2 na zápasy. 

Duel v Jihlavě vidělo přes pět tisíc fanoušků a mezi nimi také jeden v netradičním pleteném dresu.

Fanoušek Dukly Jihlava Richard

„To pletla manželka. Na zimní stadion to je ideální a teď začíná plést druhý. Tento je starý deset let,“ vzpomíná jihlavský hokejový fanoušek Richard. 

Dvě přesilovky

Jeho dlouhý a huňatý svetr v barvách Dukly jistě nebyl rozhodujícím faktorem, že Jihlava poprvé v baráži proti Rytířům vyhrála. „Chladnější hlava, využívání šancí, které jsme měli,“ vypočítává jihlavský útočník Filip Seman.

Dukla využila dvě přesilové hry a to byl rozdíl oproti posledním barážovým utkáním. Shodli se na tom také oba trenéři - kladenský David Čermák a jihlavský Viktor Ujčík. „Jihlava dostala přesilovky, které využila a to byl rozdíl oproti těm zápasům v Chomutově.“

Čtvrtý zápas v Jihlavě

I když Kladno poprvé v sérii prohrálo a Jihlava naopak poprvé zvítězila, do čtvrtého barážového utkání půjdou oba týmy s podobnými myšlenkami. „Podle mě pořád stejné, jdeme do dalšího zápasu, jako by se to nestalo. Doufám, že je to trochu znejistí,“ vyhlížejí vítězství za kladenské Rytíře Ladislav Zikmund a za jihlavskou Duklu Tomáš Čachotský. 

Kladno tak stále v baráži o extraligu na zápasy vede, ale už jen 2:1. Čtvrtý vzájemný duel čeká oba kluby dnes znovu na stadionu Dukly.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio