Ježíškova vnoučata zahrála v Pelhřimově koledy. 'Úžasné, mám úplně jinou náladu,' radoval se senior

20. prosinec 2017
Zprávy z

Obyvatelé domova seniorů v Pelhřimově mají rádi muziku. Není proto divu, že i jeden jejich společný vánoční dárek byl hudební. Díky Ježíškovým vnoučatům jim přijeli zahrát na dudy a další ne zcela běžné nástroje jako píšťaly a fujara manželé Ondřej a Lucie Tryhukovi. Koledy si s nimi senioři i zazpívali.

„Strašně ráda pomáhám. Dosud jsem pomáhala hlavně dětským domovům, kupovala jsem hračky. Letos jsem na facebooku objevila Ježíškova vnoučata a strašně mě zaujalo udělat radost i seniorům. Společně s mamkou a s mým manželem jsme se domluvili, jsme tady a jsem za to hrozně ráda,“ přibližuje Eva Koudelová z Brtnice.

Stala se jako tisíce dalších Ježíškovým vnoučetem. Seniorům z domova v Pelhřimově zaplatila dudácké vystoupení.

„Darovat někomu zážitek je pro mě hrozně moc a hlavně je pro mě důležitý i ten čas, který můžu s někým strávit,“ vysvětluje.

„Chtěla bych poprosit všechny, kdo mají své rodiče a prarodiče v domovech pro seniory, aby za nimi často jezdili a nenechávali je samotné, protože ten čas už se nevrátí,“ doplňuje Koudelová.

Úžasné a krásné

„Skutečně byli úžasní, člověk při tom pookřeje. Má pak jinou náladu, úplně jinou. Je mi 94 let, jsem více zamlklý. Ale teď jsem v síle,“ říká jeden z přihlížejících seniorů. „Bylo to krásné a k Vánocům se to úplně hodilo,“ doplňuje seniorka.

Ježíškova vnoučata, Pelhřimov

Senioři dostali letos pod stromeček jak větší společné dárky, tak i menší pro každého zvlášť.

„V rámci společných přání jsme dostali toto vystoupení a předplatné místního deníku. Potom byla i řada individuálních přání, kdy jeden pán dostal třeba deku, paní dostala pleťový krém nebo knihu Boženy Němcové. Všichni měli velikou radost. Ještě nějaká přání čekáme,“ popisuje ředitelka domova pro seniory Petra Kratochvílová.

autor: jas
Spustit audio