Ježíškova vnoučata v akci. Seznamte se s netradičními splněnými sny českých seniorů

21. prosinec 2022

Od poloviny listopadu mají letošní Ježíškova vnoučata možnost vybrat si některé ze stovek přání, o která si napsali senioři z domovů po celé České republice. Paní Markéta si přála nahlédnout za kulisy své oblíbené rozhlasové stanice. Devadesátník Milan touží po tandemovém seskoku padákem a paní Jaroslava zase miluje papoušky. Nový reportážní seriál Radiožurnálu vás každé dopoledne seznámí s jedním konkrétním příběhem, který se za splněným přáním skrývá.

Jak se stát Ježíškovým vnoučetem

Až do Vánoc si můžete na webu Ježíškova vnoučata rezervovat přání, které udělá radost i vám.

Některá mohou být finančně nákladná. Objevují se nejen kompenzační pomůcky, na které senior nedosáhne přes pojišťovnu, ale i nákladnější přání zážitková. A právě proto vítáme i peněžní dary, které nám v cestě za těmito sny pomáhají. Přispět můžete na portálu Darujme.cz.

Peníze, které případně zbydou, jsou následně použity na celoroční radost v domovech, centrech a stacionářích.

Svou štědrostí a laskavostí pokořili dárci v loňském ročníku projektu hranici sta tisíc vyplněných snů. Nadační fond Českého rozhlasu společně s Českým rozhlasem děkuje za každého seniora, kterému dala Ježíškova vnoučata důvod uvěřit znovu v kouzlo Vánoc a radost z nového dne.

autoři: Radiožurnál , and
Spustit audio

Související