Ježíškova vnoučata Regionu s Petrem Veletou roztancovala i seniory na vozíku

14. prosinec 2019 18:50

V pražském Domově seniorů Mirovická se, díky Ježíškovým vnoučatům, tancovalo, zpívalo i dupalo. Krásné předvánoční dopoledne připravil pro seniory taneční mistr a choreograf Petr Veleta, který patří mezi nejžádanější Ježíškovo vnouče mnoha domovů.

„Zábava a tanec jsou léky, které nikomu neublíží,“ říká Petr Veleta, profesionální tanečník, baletní mistr a choreograf. Již mnoho let navštěvuje po celém Česku domovy pro seniory a další podobná zařízení se speciálním terapeutickým programem EXDASE. Je to vlastně využití zábavy, pozitivní komunikace, pohybu a tance.

Úvodem své taneční hodiny Petr Veleta všechny přítomné seniory obejde, pozdraví a každému podá ruku. Poté už začne hrát hudba a senioři jsou aktivně zapojeni do víru tance, pohybu a zpěvu. Mnozí z nich si tak připomenou své mládí, kdy chodili tancovat na zábavy, čaje, nebo plesy. Úsměvy, rozzářené oči a radost seniorů jsou pro Petra Veletu tou největší odměnou.

Není proto divu, že jeho program patří mezi velmi žádaná přání Ježíškových vnoučat. Letos má Petr Veleta spočítáno, že jako Ježíškovo vnouče potěší svým programem více než pět set seniorů po celé republice. Takové přání měl i Domov seniorů Mirovická a Region jim ho velmi rád pomohl splnit.

Do projektu Českého rozhlasu se můžete zapojit také, na www.jeziskovavnoucata.cz

autor: JMys
Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.