Ježíškova vnoučata přivezla litoměřickým seniorům cimbálovku

25. prosinec 2022 11:33

Ježíškova vnoučata letos nadělovala také v litoměřickém domově pro seniory na Dómském pahorku. Senioři si tam přáli vystoupení muzikantů.

Přání jim splnila Veronika Králová z Teplicka, která do domova přivezla cimbálovou kapelu. A čtveřice hudebníků z Liberce měla velký úspěch.

Ve společenském sále se sešla zhruba padesátka seniorů, ošetřovatelek a sociálních pracovnic a všichni si podupávali a zpívali. „Já hrozně ráda zazpívám, ale jsem nerada, když mě někdo slyší, protože chraptím,“ svěřila se seniorka Ludmila Třebická.

Dárkyně Veronika Králová prozradila, že se snaží dávat zážitkové dárky. A nápad s hudebním vystoupením ji prostě chytil: „Ti lidé už se na koncert a do divadelních síní nedostanou,“ mínila.

Ošetřovatelka Ivana Jelínková byla sama překvapená, jak většina seniorů náhle pookřála: "Tame paní dala ruce úplně nad hlavu. Když cvičí, tak je tam nedá,“ všimla si.

Senioři se bavili a užívali si vystoupení. „Podívejte,“ ukazovala pak seniorka Helena Janoušková ruce červené od samého tleskání.

Spustit audio

Související