Ježíškova vnoučata nadělují i na západě Čech

30. listopad 2018 11:22

Projekt Ježíškova vnoučata se šíří po celém Česku jako lavina dobrých skutků. Někteří darují drobnosti, jiní přispívají na drahé dárky a jiní chtějí dát seniorům zážitek. A právě to nadělila i moderátorka Lucie Výborná.

Pan Josef z Přeštic si přál, podívat do střediska řízení letového provozu, na letištní věž a potom ještě do pražského Národního muzea. Ani se nenadál a měl přede dveřmi návštěvu z rozhlasu s pozváním na výlet.

81 letý pan Josef je podle vedoucí přeštického stacionáře Michaely Cimické příkladem osudu, který ještě loni v létě vypadal jako definitivně završený. Jednoho dne se probudil v nemocnici a nikdo nevěděl, co bude dál. „Byl na tom opravdu velmi špatně psychicky. V podstatě celé dny prospal. Potom se stal zázrak a pán začal být den ode dne lepší a lepší, až jsme dnes v téhle finální podobě,“ uvedla Michaela Cimická.

Léčivá moc chuti žít a být ještě platný, uzdravuje

„Proč jsem stále tady nevím, nemám proto vysvětlení. Asi pán bůh usoudil, že tu můžu být ještě něco platný. Pomůžu, přiskočím či podám,“ řekl s úsměvem pan Josef, o kterém ve stacionáři říkají, že je jejich sluníčko.

V Liblíně na severním Plzeňsku nadělovala Ježíškova vnoučata

V Liblíně na severním Plzeňsku nadělovala Ježíškova vnoučata. Klienti Domova sociálních služeb dostali nový notebook. Pořídila jim ho Petra Suchánková z Prahy

Neuvěřitelný zájem zažívá i letos projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Jedno z nich včera nadělovalo v Liblíně v Domově sociálních služeb.

Pan Josef toho v životě dost nacestoval. Na akademii třetího věku teď studuje italskou renesanci. Řízení letového provozu ho fascinuje prý schopností organizovat zdánlivý chaos. Díky projektu Ježíškova vnoučata se dostal i za dveře, které se jen tak někomu neotevírají, a za nimi na něj dokonce čekalo křeslo, do kterého se mohl posadit a chvilku se sluchátky v uších nasávat tu zvláštní a zdánlivě chaotickou atmosféru dispečinku letového provozu.

Technologický chrám za Prahou poté vystřídal chrám historie v samém centru hlavního města, pískovcem zářící Národní muzeum. Pan Josef pojal celý výlet trochu jako inspekci - nezapře totiž, že je bývalý učitel technického kreslení. Věříme, že se mu výlet líbil a bude na něj rád vzpomínat.

Pokud se i vy chcete zapojit do projektu Ježíškova vnoučata, postup i seznam přání najdete na stránkách jeziskovavnoucata.cz

Spustit audio