Jeden z nejdůležitějších gólů, září střelec hokejové Sparty Lukáš Pech

8. duben 2016

Hokejisté pražské Sparty vyzvou ve finále play-off Liberec. V šestém duelu čtvrtfinále na ledě Plzně muselo rozhodnout až prodloužení. V jeho třinácté minutě trefil postup sparťanský útočník Lukáš Pech.

„Byl to takový chumel. Přikopl jsem si puk nohou, snažil jsem si ho zamíchat a dostat do forhendu. Někdo mě podrazil, tak jsem to prostě vystřelil a Machovského jsem prostřelil nad vyrážečku. Byla to obrovská euforie, že jsme to dotáhli do finále,“ popsal Lukáš Pech vítězný gól semifinálové série.

V play-off máte spoustu zkušenosti. Byl tenhle gól nejdůležitější ve vaší kariéře?

Nevím, jestli jsem zkušený. Ve Varech jsme play-off hráli jen dvakrát. Až pak tady, když jsem přišel na Spartu. Ale tohle byl jeden z nejdůležitějších gólů. Ten nejdůležitější byl zlatý, když jsem hrál ještě za Vary, ale tenhle si cením stejně. Slavím každý gól, který pomůže mužstvu vyhrát.

Vypadalo to, že si postup v Plzni pohlídáte po 60 minutách. Jaká atmosféra byla v kabině po vyrovnání 56 sekund před koncem?

Kdybyste tam hodil špendlík, tak ho uslyšíte. Nálada moc dobrá nebyla. Ale trenér nám řekl, abychom zapomněli, co bylo, ať si to urveme v prodloužení. Myslím, že jsme tam měli víc sil. Plzeň tahala za kratší konec. Měli jsme tam několik přečíslení a aspoň jednu šanci jsme využili.

Čtěte také

Opět vás podržel Tomáš Pöpperle. V prvním semifinále byl sice střídaný, ale od té doby byl asi hlavní oporou.

Byl to asi rozdílový hráč celé série, chytal fantasticky. Matěj Machovský taky chytal výborně, ale Tomáš nás podržel v těžkých chvílích. Patří mu velké poděkování.

Čeká vás Liberec, který prošel obě kola suverénně a šetřil síly. Jak velká to pro vás bude nevýhoda?

To se uvidí. Ve finále budou dvě nejlepší mužstva. Liberec to prokráčel jako nůž máslem, ale určitě to ani pro ně nebylo jednoduché. Každá série je jiná a může dopadnout překvapivě. Doufám, že budeme hrát dobře a zvítězíme. Proto se hraje hokej. Aby se vyhrávalo a ne, aby byl někdo druhý.

autoři: vja , vman
Spustit audio