Kolovna podpoří kampaň Jedeme pro Světlušku 2019

29. červenec 2019

Moderátoři a šéfredaktoři Radiožurnálu vyráží s nevidomými na dvoukolech. Na základě délky trati získají peníze pro zrakově postižené děti i dospělé. Za každý ujetý kilometr přispěje 500 korun partner kampaně Kolovna.

Od 5. srpna až do konce prázdnin ujedou moderátoři a reportéři Radiožurnálu spolu s cyklistickým týmem nevidomých stovky kilometrů v sedle tandemových kol. Cílem je nejen ukázat místa, kde všude Světluška pomáhá, ale také vydělat peníze do sbírky, které pomohou především vzdělávání zrakově postižených.

„Letos jedeme pro Světlušku s Radiožurnálem nejen proto, abychom našim dárcům představili organizace i jednotlivce, které Světluška podporuje v rozvoji, ale abychom vám také odvyprávěli 12 příběhů – představili 12 témat ze života zrakově postižených,“ přibližuje ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Pojede se do dvanácti míst po celé republice, mezi kterými bude například tábor pro zrakově postižené děti, kurz sebeobrany nevidomých nebo v divadlo, které chystá mimořádné představení pro nevidomé.

Každé pondělí, středu a pátek se v 8:40 setká ve vysílání Radiožurnálu celý tým, tedy nevidomý cyklista, vodič, reportér a moderátor, a dohodnou se na délce trati, kterou pojedou. Za každý ujetý kilometr pak díky cyklistické základně Kolovna poputuje do světluščí sbírky 500 korun.

Poděkování partnerům

Za finanční podporu projektu a zapůjčení kol děkujeme Kolovně. Za zapůjčení tandemových kol patří poděkování také tělovýchovné jednotě Dukla Praha, tělovýchovné jednotě Zora a sportovnímu klubu Tandeamo. Za občerstvení pro všechny odhodlané cyklisty děkujeme společnostem Coca-Cola a Crocodille a za poskytnutí funkčních triček společnosti Sensor.

 

Spustit audio