Jde o další možnost zaznamenávání, říká Vojtěch Ciml o programu, který využívá Stanford nebo NASA

24. leden 2014

Pokud ve škole probíhají dvě přednášky v jeden čas, ale vy chcete slyšet obě dvě, vše za vás vyřeší unikátní software. Vymyslel ho Vojtěch Ciml. „Může vám také pomoci, pokud profesor mluví příliš rychle,“ vysvětluje 22letý student informatiky ČVUT, který se s programem dostal i na proslulou univerzitu ve Stanfordu. O tom všem hovořil s moderátorem Janem Pokorným.

„Nahraná přednáška nijak nenahradí živou interakci ve škole, pomůže ale, pokud třeba přijdete na výuku pozdě nebo něčemu nerozumíte,“ vysvětluje Ciml.

Program můžete také využít, pokud chcete vidět svou vlastní přednášku. „Nahrané video pak program sám synchronizuje s vaší prezentací,“ dodává Ciml s tím, že za deset let tak můžete porovnat, kam až se váš obor posunul.

Unikátní software, který si kdokoli může stáhnou na webu Slideslive, je výhodný zejména v tom, že není potřeba žádný speciální tým, který by přednášku nahrával. „Náš software to dělá sám,“ upozorňuje Ciml.

Čtěte také

On-line vzdělávání jako takové má podle Cimla velkou budoucnost, klasické školy však podle něj jen tak nezaniknou. „Doufám ale, že se školy transformují a budou více soutěžit o pozornost školáka. A také, že budou poskytovat celoživotní vzdělávání,“ míní Ciml. To, že zájem o studium nemají jen mladí lidé, nakonec dokazuje i návštěvnost Slideslive. Na něm totiž brouzdají i lidé v pokročilém věku a důchodci, kteří mají více času.

Jaké jsou výhody speciálního programu na nahrávání přednášek? Jakým způsobem může zjednodušit vaši přípravu na zkoušky? Kam směřuje on-line vzdělávání? To vše jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio