Jan Polák po letech nastoupil za Zbrojovku a rozhodl. Fanoušky vnímal jen při prvním dotyku

28. srpen 2016

Velký návrat zažila fotbalová liga při utkání pátého kola mezi Zbrojovkou Brno a Slováckem. O brněnské výhře 1:0 totiž rozhodl záložník Jan Polák. Bývalý reprezentant přitom odehrál za svůj mateřský klub první utkání po čtrnácti letech. Ty strávil v Liberci a na zahraničních angažmá.

„Jsem rád, že jsem se vrátil zpátky a chtěl bych si to tady strašně užít. Když jsem začínal a nosil brněnský dres, vyslalo mě to do světa,“ říkal Jan Polák po své obnovené brněnské premiéře.

Užít si mohl hned úvod utkání. Při prvním kontaktu s míčem se záložník dočkal bouřlivých ovocí od čtyř tisíc fanoušků na stadionu.

„Začátek jsem si užil, ale pak už to jde mimo. Pak se člověk soustředí na hru samotnou, aby někde neoslavoval s fanoušky a nedělal blbosti,“ vysvětluje 35letý záložník.

Jediný gól utkání vstřelil po rohovém kopu, který s nadhledem označil za takticky připravený: „Míč se odrazí a já to tam dám,“ usmál se, než zvážněl. „Když je nás víc a motáme se ve vápně, je pro soupeře těžší to bránit. Je možné, že někdo vyplave a podaří se mu odražený balon trefit,“ vysvětluje.

Podle trenéra Svatopluka Habance nešlo ve 47. minutě jen o náhodně odražený míč. „Honza je rváč nejen aby balon bral, ale hlavně po zisku dává hře klid. Gólová střela je určitě z jeho dravosti,“ říká kouč Zbrojovky.

Čtěte také

Právě díky Polákově trefě Zbrojovka po třech remízách poprvé v sezoně vyhrála. Střelec ale teď prý nebude spoluhráče popichovat v tom smyslu, že bez něj vyhrát nedokáží.

„Takový nejsem. Mohl bych něco takového říct a pak by se třeba nevyhrálo, to nemám rád. Radši zůstaneme na zemi a budeme se snažit ty výsledky zopakovat,“ plánuje Jan Polák, který při svém návratu do Zbrojovky rovnou navlékl kapitánskou pásku.

autoři: vman , dan
Spustit audio