Jako spisovatelka se necítím, říká Radka Třeštíková. Právě jí vychází druhá kniha To prší moře

7. duben 2015

Když ji někdo osloví jako spisovatelku, stále ještě se prý ohlíží za rameno a hledá, komu je oslovení adresováno. I to říká Radka Třeštíková, žena, která vystudovala práva a s psaním začínala jako bloggerka. „Jako spisovatelka se necítím a tenhle pocit se nedostavil ani s druhou knihou,“ usmívá se.

Na kontě zatím má zatím prvotinu Dobře mi tak, která vypráví příběh stárnoucího, cynického muže, a nově i rodinné psychologické drama To prší moře.

„Je to kniha o pocitech. Co se odehrává v duši, hlavě a srdci dvacetileté dívky, která přišla o oba rodiče a zůstala sama? Chtěla jsem vystihnout duši – vše, co se děje kolem, jsou spíše kulisy,“ popisuje Radka Třeštíková.

Jak přiznává, jako autorka se ráda „nimrá“ v duších svých postav. „Zajímá mě, co prožívají a jak s tím nakládají. Proč mi v knihách vždy vznikají rodinné propletence? Do hlav ani do srdcí druhých lidí nevidíme, víme jen to, co nám sami řeknou. I proto mě baví odkrývat další postavy, aby se čtenář dozvěděl, proč dané situace vznikly a jak je chápou ostatní hrdinové.“

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autor: als
Spustit audio