Jako malý kluk Nadala obdivoval. Dnes se Veselý proti němu postaví na kurtu

9. červenec 2018 09:11

Takzvané „Manic monday“ ve Wimbledonu může tenistům připravit i výjimečné zážitky. Třeba jediný český singlista na turnaji Jiří Veselý se utká s hráčem, kterého mohl obdivovat ještě jako školák. Teď si se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem zahraje o postup do čtvrtfinále.

„Rafova hra je tak fyzicky náročná, že je neuvěřitelné, že to dokáže na takové úrovni držet deset dvanáct let,“ říká na Radiožurnálu před zápasem se světovou jedničkou Jiří Veselý.

Není to úplně ten samý Nadal, kterého začal Veselý jako starší školák či dorostenec vnímat, ale stylem hry stále dost podobný borci, který v letech 2008 a pak ještě 2010 slavný Wimbledon vyhrál.

Pomalejší tráva na Wimbledonu?

Tenisté vyhráli baráž Davis Cupu v Indii, rozhodující bod získal Jiří Veselý

03474966.jpeg

Český daviscupový tým udržel příslušnost k elitní skupině týmové soutěže i pro příští rok. Rozhodující bod barážového utkání v Indii získal Jiří Veselý, který v souboji týmových jedniček napravil páteční zaváhání a Yukiho Bhambriho porazil jasně ve třech setech.

„Jsem starší a v nohách mám víc kilometrů, ale obecně platí, že to důležité se moc nezměnilo. Postupem času jsem samozřejmě musel trošku upravovat svojí hru, ale nejsou to moc velké změny. Pravděpodobně je to velmi podobné,“ potvrzuje Rafael Nadal.

Travnatý povrch ve Wimbledonu je podle častého názoru hráčů či trenérů pomalejší než před nějakými patnácti lety, i to typickému antukáři pomáhalo v tom, aby na něm mohl uspět. Přesto se v historii našlo hned několik žebříčkově mnohem horších tenistů, kteří slabší den Španěla zkombinovali s vlastními výjimečnými výkony a Nadala senzačně vyřadili. Povedlo se to Lukáši Rosolovi, Brownovi z Německa či Müllerovi z Lucemburska.

Podrobnosti čtěte na zpravodajském portálu Českého rozhlasu iROZHLAS.cz.

autor: jpa | zdroj: iROZHLAS.cz