Jak vidí skokan na lyžích Filip Sakala následující zimní sezonu? Buď se zlepší, nebo skončí

Na konci roku 2019 debutoval skokan na lyžích Filip Sakala na prestižním Turné čtyř můstků. Věřil, že to bude zlom v jeho kariéře. Jenže v uplynulé sezóně na výkony nenavázal.

„Tam byl problém i s tím covidem, protože já jsem vlastně v létě nebyl na žádných závodech, takže jsem do té zimy šel naslepo a ukázalo se, že jsem asi pár věcí podcenil. A pak jsem měl i smůlu, byl tam pád v Kuusamu, diskvalifikace na Visle, falešný pozitivní test na covid, potom jsem si zapnul kombinézu na letech. Ten prosinec byl pro mě hodně psychicky náročný. Vzalo mi to hodně energie, a už jsem si potom i nevěřil,“ zhodnotil smolný závěr loňského roku Filip Sakala.

Skokan na lyžích Dukly Liberec Filip Sakala

Ze všech chyb se ale chce poučit, následující zimu pak považuje ve své sportovní kariéře za zlomovou. „Věřím tomu, že buďto mě ta sezona zlomí a skončím, nebo naopak mě vystřelí někam úplně jinam. Snažím se k sobě být upřímný. Je mi pětadvacet let a jsem ve fázi své kariéry, kdy to buďto půjde, anebo ne. Neplánuji ale skákat dál s takovými výsledky. Buďto se zlepším, nebo půjdu dál do života,“ uvedl mladý skokan.

Poslechněte si celý rozhovor se skokanem na lyžích Filipem Sakalou, kterého se ptal sportovní redaktor Českého rozhlasu Liberec Pavel Petr.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.